Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 2 dagen
Brouwerij-Bovenkassei
Filip werkt al twaalf jaar als brouwer bij brouwerij Lindemans en krijgt maar geen genoeg van zijn job. Hij deelt zijn passie voor bier met zijn vrouw Marissa en samen besloten ze om zelf een bier te gaan brouwen. Ze vonden namelijk dat Zandbergen, de deelgemeente van Geraardsbergen waar het koppel woont, een eigen bier verdiende.

Filip en Marissa doopten hun onderneming Brouwerij Bovenkassei, naar de wijk waar ze wonen en ze kozen bewust voor kwaliteit, volle smaak en kleinschaligheid. En zo werd Zandbergen twee streekbieren rijker: een blonde en een donkere tripel die beide de naam ‘T Kasseike kregen. Het hert in het logo refereert dan weer naar de dartele herten die vaak te zien zijn aan de rand van de bossen van de Bovenkassei.

“Het is tof dat we dit als koppel kunnen doen.
We vormen een goed team en zijn fier op ons bier”

Filip en Marissa


Het brouwen gebeurde in opdracht bij Brouwerij Craywinckelhof te Lubbeek, maar Filip droomde van een microbrouwerij bij hen thuis op de Bovenkassei. De prijsstijgingen van grondstoffen, verpakkingsmateriaal en energie beslisten er evenwel anders over. Begin juni 2023 liet het koppel via hun sociale media weten dat ze besloten hebben Brouwerij Bovenkassei stop te zetten.

“Beste klanten, hierbij willen we melden dat we besloten hebben Brouwerij Bovenkassei stop te zetten. Na veel wikken en wegen, prijsstijgingen, enzovoort is dit de beste oplossing. Hartelijk dank aan al onze klanten voor het vertrouwen. Groetjes en tot….”
Filip en MarissaLaatst bekeken producten