Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Abattoir-Viane
“Den Abattoir van Viane” was een slachthuis dat in 1948 gebouwd werd door Joseph De Roeck en daarna overgenomen werd door zijn oudste zoon Willy. Hij wist als enige slachthuis in de streek de zeer gegeerde exportstempel 78 te bemachtigen. Deze exportstempel gaf aan de vleesgroothandelaars de mogelijkheid om hun waren naar het buitenland te exporteren, waardoor het slachthuis een groter cliënteel van veehandelaars aantrok. Tijdens de jaren ’80 en ’90 floreerde het slachthuis en kende het een grote bedrijvigheid. In 1994 overleed Willy en nam Guy De Roeck het roer over.

Vanaf het jaar 2000 liepen de kosten om te voldoen aan de milieuwetten enorm op en de concurrentie met de grote slachthuizen zorgde ervoor dat het uitbaten van het slachthuis financieel niet meer haalbaar was. Op 1 januari 2007 stopte Guy als zaakvoerder van den Abattoir van Viane en niet veel later werd er definitief een kruis gemaakt over alle slachtactiviteiten.

Nu, 13 jaar later, krijgt het slachthuis een nieuwe bestemming en dient het als stockageplaats voor het bier “Abattoir Viane”. Een verjaardagscadeau voor Guy zijn 60ste verjaardag. Hij kreeg namelijk een bier cadeau dat hij eigenhandig mocht gaan brouwen bij De Hoevebrouwers in Zottegem. Het bier moest uiteraard ook een naam krijgen en wat is er mooier dan het te vernoemen naar de trots van de familie De Roeck: den Abattoir van Viane.

Jens De Roeck, zoon van Guy en professioneel marketeer, zag hier al snel meer in dan zomaar een verjaardagsbiertje en hij besloot om het samen met zijn familie officieel op de markt te brengen.

“Abattoir werd met passie gebrouwen onder impuls van de jonge generatie De Roeck om de herinnering aan het enige slachthuis in de streek met exportstempel nummer 78 levendig te houden. Het is een toegankelijk blond bier en wordt gekenmerkt door een matige bitterhop met citrusachtige elementen.”
Jens De Roeck

 
Bezig met laden...
Abattoir Viane Belgisch blond (33cl)
Abattoir Viane Belgisch blond (33cl)

Zacht blond bier met lichte bitterheid en krachtig aroma

2,90


Laatst bekeken producten