Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Bon-Appetine
Op 28 januari 2023 opende Bon Appetine de deuren aan de Onderstraat in Gavere. Tot drie maand ervoor vond je in het pand Bakkerij Demeyer, de bakkerij van Ineke haar vader en daarvoor van haar grootvader. Ze werkte samen met haar twee broers in de bakkerij, maar toen haar papa besloot te stoppen met bakken, zag ze het niet zitten om de bakkerij zoals ze was verder te zetten. Haar broers besloten een andere richting uit te gaan en Ineke zag haar kans om haar droom waar te maken. Op slechts 3 maand tijd onderging de bakkerij een metamorfose naar koffiehuis en delicatessezaak.

“Mijn grootvader is met de bakkerij gestart in het jaar ‘50. In 1985 heeft mijn vader ze overgenomen en vele jaren later heb ik de bakkerij met mijn broers overgenomen. We hebben op 1 november de knoop doorgehakt om de bakkerij stop te zetten en ik heb de sprong gewaagd om er een koffiehuis van te maken. Ik ben supertrots dat het er dan toch nog van gekomen is, na al die jaren.”
Ineke Demeyer


Je kan er terecht voor een geurend kopje koffie, chocolaatjes, confiserie en Gaverse streekproducten. Vier van deze Gaverse streekproducten zijn van eigen makelij en Ineke is fier dat ze de traditie van de Gaverse Valeirkes en Gaverse Flupkes kan verderzetten. Op 21 februari 2023 werd het Gavers Valeirke officieel erkend als Vlaams traditioneel streekproduct. De kers op de taart en een mooi eerbetoon aan haar vader, Kris Demeyer, die het koekje 28 jaar geleden ontwierp en op de markt bracht.

“Ik wilde voor Gavere iets maken. Een streekproduct. Ik wist nog niet goed wat en uiteindelijk ben ik bij een koekje gekomen omdat dit goed kan bewaard worden. En zo zijn we er aan begonnen. Anderhalf jaar ontwerp gedaan, machines gezocht, moules laten maken, verschillende recepten geprobeerd,… En dan is het op 31 mei 1994 geboren. Het Valeirke.”
Kris Demeyer

 
Bezig met laden...
Bon Appetine Gaverse chocolade Flupkes (24 stuks)
Bon Appetine Gaverse chocolade Flupkes (24 stuks)

Delicate chocolaatjes met in reliëf een afbeelding van de fontein beneden aan de markt van Gavere

11,00

Bon Appetine Gaverse chocolade Valeirkes (270g)
Bon Appetine Gaverse chocolade Valeirkes (270g)

Mix van verfijnde pralines in de vorm van dorpsheld Valeir

16,50

Bon Appetine Gaverse Flupkes (10 stuks)
Bon Appetine Gaverse Flupkes (10 stuks)

Ronde speculaaskoek extra verrijkt met fijne amandelschilfers

6,00

Bon Appetine Gaverse Valeirkes (15 stuks)
Bon Appetine Gaverse Valeirkes (15 stuks)

Bros boterkoekje met amandelen, hazelnoten, citroenzeste en vanille als smaakmakers

6,00


Laatst bekeken producten

Zomervakantie
Maandag 29 juli tot en met maandag 5 augustus
Online bestellen kan tot en met vrijdag 26 juli met bezorging of afhaling op zaterdag 29 juli. Alle latere bestellingen worden pas dinsdag 6 augustus verwerkt.
De winkel is terug open op woensdag 7 augustus.