Brouwerij-t-Giesbaargs-Muurken
Drie vrienden en de in die tijd verplichte legerdienst liggen aan de basis van het Giesbaargs Muurken. Hein Delabie, Geert Welleman en Paul Vanrespaille dronken graag bier, maar met hun soldij konden ze niet elke dag op café gaan. Daardoor ontstond het lumineuze idee om dan maar zelf bier te gaan brouwen en zelfvoorzienend te worden. Met een zelfcursus bierbrouwen in de hand gingen ze aan de slag.

De eerste poging was al meteen een succes. Hoewel de keuken er na het brouwen uit zag alsof er een bom ontploft was, smaakte het eerste biertje al direct naar meer.
 
“De eerste keer was het alsof er een bom was ontploft in de keuken,
maar het biertje smaakte wel lekker en daarom zijn we er ook nooit meer mee gestopt”
Hein, Geert en Paul

De productie verhuisde naar de garage waar de oude koperen wasketel van oma dienst deed als brouwvat. Dat eerste biertje werd gedurende 20 jaar verder ontwikkeld tot het Muurken dat het nu is. De ultieme droom van de brouwers is een wielertoerist die na de klim over de kasseien van de Muur zijn dorst lest met een Giesbaargs Muurken.

Omwille van de beperkte capaciteit van de eigen brouwinstallatie wordt het Muurken gebrouwen door De Proefbrouwerij in Lochristi.
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
't Giesbaargs Muurken blond (33cl)

't Giesbaargs Muurken blond (33cl)

Hét bier van Geraardsbergen en de Muur

1,90

't Giesbaargs Muurken blond (75cl)

't Giesbaargs Muurken blond (75cl)

Hét bier van Geraardsbergen en de Muur

6,00

't Giesbaargs Muurken bruin (33cl)

't Giesbaargs Muurken bruin (33cl)

Een kuitenbijter voor in de donkere dagen

1,90


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.