Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Acker & Go Distillery werd opgestart in 2016 en is het geesteskind van Alfred Van Acker en zijn vrouw Hilde Goossens. Alfred zijn vader had een wijngaard en daar ontstond het idee om een Eau de Vie te maken van lokaal geproduceerd fruit en persresten. Ze wilden een lokale versie van de Italiaanse grappa maken. Alfred volgde een cursus distillateur en ging aan de slag.
Hun eerste product dat het levenslicht zag was een gin, de Gybergh 42. Maar daar bleef het niet bij. Alfred houdt ervan om nieuwe dingen uit te proberen met producten die hier in de Vlaamse Ardennen worden geproduceerd. Dat kan gaan van lokaal geproduceerd fruit tot producten zoals mattetaarten en speculaas. Ze produceren met andere woorden streekproducten met als basis... streekproducten. Vooral fruitoverschotten of vruchten die vreemd gevormd zijn en daardoor niet verkocht kunnen worden, vormen een bron van inspiratie met als resultaat een kleurrijke collectie unieke geestrijke dranken.
“Wij fermenteren tweederangs fruit of overproductie van fruit en distilleren dat tot een drank. Ook de persresten van wijnboeren krijgen bij ons een tweede leven door er een soort van grappa van te maken. Daarnaast zetten wij in op het afnemen van grondstoffen van lokale producenten om de aloude traditie van het stoken voort te zetten. De nadruk ligt op de smaken en aroma’s van de grondstoffen. Twee derde van het proces is handwerk”
Alfred Van Acker
De bevestiging van hun ambachtelijke werkwijze en de liefde voor hun product kregen ze via het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB), uitgereikt door UNIZO.