Appelino
In het najaar van 2022 zag Appelino het levenslicht, een onderneming waarin de bewondering voor de natuur, de passie voor wijn en de liefde voor elkaar samenvloeit.

Pavol is begeesterd door wijn, volgde een opleiding wijnbouw en sommelier en heeft lang de droom gekoesterd om een wijngaard te beginnen. Hij zag evenwel bij collega-wijnbouwers dat dit geen evidentie is met ons wispelturig Belgisch weertje. Het is te weinig standvastig en vertoont te veel extremen om zonder al te veel zorgen aan wijnbouw te doen. Hij liet het idee varen en liet zijn oog vallen op appels.

“Al jarenlang ben ik gepassioneerd door wijn. Na mijn opleidingen sommelier en wijnmaker koesterde ik de droom om zelf aan de slag te gaan. Starten met mijn eigen cider is voor mij dus een mooie uitloper van m’n passie.”
Pavol


Het idee om cider te gaan maken in plaats van wijn kreeg meteen vaste grond onder de voeten. Zijn vrouw Frauke voorzag het gezin sowieso al jaren van versgeperst appelsap en zo vonden ze ook elkaar in hun onderneming die volledig rond appels draait en de naam Appelino kreeg.

Met appels die groeiden op Vlaams Ardense bodem maken ze appelsap, stroop, cider en destillaat. Kleinschalig, artisanaal en enkel met wat de natuur hen schenkt. De appels worden geoogst en onmiddellijk verwerkt, daarna is het wachten op de oogst van het volgend jaar.

Op dit moment ligt de cider nog te rijpen. Hij zal beschikbaar zijn vanaf het begin van de zomer. Voor het appeldestillaat vragen ze nog iets langer geduld. Dit komt pas beschikbaar na een uitgebreide rijping van minimum 3 jaar.

“Je destilleert alleen het beste. Wat niet goed is, proberen te verdoezelen door te destilleren, zo werkt het niet. Het is omgekeerd. Je gaat de beste cider op vat steken want je basis moet goed zijn, daar begint het mee”
Pavol

 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Appelino Appelsap (75cl)

Appelino Appelsap (75cl)

Appelsap met volle en ronde smaak dankzij een mix van 6 verschillende soorten lokaal gekweekte appels

4,00*

Appelino Appelsap bag in box (5l)

Appelino Appelsap bag in box (5l)

Appelsap met volle en ronde smaak dankzij een mix van 6 verschillende soorten lokaal gekweekte appels

17,00*

Appelino Appelstroop (250g)

Appelino Appelstroop (250g)

Zachte stroop van puur appelsap met een snuifje kaneel

5,00*

Appelino Perenstroop (250g)

Appelino Perenstroop (250g)

Stroperige gelei van versgeperst perensap

5,00*


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies