Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Appelino
In het najaar van 2022 zag Appelino het levenslicht, een onderneming waarin de bewondering voor de natuur, de passie voor wijn en de liefde voor elkaar samenvloeit.

Pavol is begeesterd door wijn, volgde een opleiding wijnbouw en sommelier en heeft lang de droom gekoesterd om een wijngaard te beginnen. Hij zag evenwel bij collega-wijnbouwers dat dit geen evidentie is met ons wispelturig Belgisch weertje. Het is te weinig standvastig en vertoont te veel extremen om zonder al te veel zorgen aan wijnbouw te doen. Hij liet het idee varen en liet zijn oog vallen op appels.

“Al jarenlang ben ik gepassioneerd door wijn. Na mijn opleidingen sommelier en wijnmaker koesterde ik de droom om zelf aan de slag te gaan. Starten met mijn eigen cider is voor mij dus een mooie uitloper van m’n passie.”
Pavol


Het idee om cider te gaan maken in plaats van wijn kreeg meteen vaste grond onder de voeten. Zijn vrouw Frauke voorzag het gezin sowieso al jaren van versgeperst appelsap en zo vonden ze ook elkaar in hun onderneming die volledig rond appels draait en de naam Appelino kreeg.

Met appels die groeiden op Vlaams Ardense bodem maken ze appelsap, stroop, cider en destillaat. Kleinschalig, artisanaal en enkel met wat de natuur hen schenkt. De appels worden geoogst en onmiddellijk verwerkt, daarna is het wachten op de oogst van het volgend jaar.

Op dit moment ligt de cider nog te rijpen. Hij zal beschikbaar zijn vanaf het begin van de zomer. Voor het appeldestillaat vragen ze nog iets langer geduld. Dit komt pas beschikbaar na een uitgebreide rijping van minimum 3 jaar.

“Je destilleert alleen het beste. Wat niet goed is, proberen te verdoezelen door te destilleren, zo werkt het niet. Het is omgekeerd. Je gaat de beste cider op vat steken want je basis moet goed zijn, daar begint het mee”
Pavol

 
Bezig met laden...
Appelino Appelsap (1l)
Appelino Appelsap (1l)

Appelsap met volle en ronde smaak dankzij een mix van 6 verschillende soorten lokaal gekweekte appels

5,50

Appelino Appelsap bag in box (5l)
Appelino Appelsap bag in box (5l)

Appelsap met volle en ronde smaak dankzij een mix van 6 verschillende soorten lokaal gekweekte appels in een handige bag in box verpakking

16,90

Appelino Appelstroop (250g)
Appelino Appelstroop (250g)

Zachte stroop van puur appelsap met een snuifje kaneel

5,50

Appelino Cider Brut (75cl)
Appelino Cider Brut (75cl)

Verrassend alternatief voor klassieke schuimwijn, sprankelend en fruitig, maar toch met een duidelijk herkenbaar appelaroma, kortom een bijzonder aperitief voor speciale gelegenheden

16,90

Appelino Cider Démi-sec (75cl)
Appelino Cider Démi-sec (75cl)

Opmerkelijke cider met een perfecte balans tussen fluweelzachte zoetheid en frisse zuren wat hem de ideale begeleider van kaasplankjes en fruitige desserts maakt

16,90

Appelino Cider Nature (75cl)
Appelino Cider Nature (75cl)

Natuurlijke cider met een unieke, maar zeer toegankelijke smaak en een verfijnde, elegante pareling, gemaakt met uitzonderlijk laat geoogste appels en veel geduld

13,90

Appelino Perenstroop (250g)
Appelino Perenstroop (250g)

Stroperige gelei van versgeperst perensap

5,50


Laatst bekeken producten

Zomervakantie
Maandag 29 juli tot en met maandag 5 augustus
Online bestellen kan tot en met vrijdag 26 juli met bezorging of afhaling op zaterdag 29 juli. Alle latere bestellingen worden pas dinsdag 6 augustus verwerkt.
De winkel is terug open op woensdag 7 augustus.