Brouwerij Van Den Bossche Buffalo 1907
Van Den Bossche Buffalo 1907 (33cl)
Het oerbier van Brouwerij Van den Bossche: koffiezwart, smaakt naar karamel en chocolade en heeft een zachtbittere afdronk.

Bezorgkosten (afhaling is gratis)

€ 6,50

Bezorg-/afhaaltermijn

36 uur

Statiegeld

€ 0,10

€ 2,40 *
Prijs per stuk

Voorraad : 13

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Buffalo 1907 was het eerst bier in de Buffalo-reeks en het is verbonden met een bijzondere historie. Het bier is koffiezwart, smaakt naar karamel en chocolade en heeft een zachtbittere afdronk.

Het verhaal gaat dat het bier per ongeluk ontstond toen rond 1907 het Amerikaanse circus ‘’Buffalo Bill” zich vestigde in Sint-Lievens-Esse. De brouwersgasten willen allen naar de middagvoorstelling gaan, maar eentje was er de pineut: die moest in de kokende wort blijven roeren om er voor te zorgen dat die niet aanbrandde. Alleen was zijn plichtsbesef niet zo groot en ook hij ging kijken naar de voorstelling. Tegen dat de brouwersgasten terug in de brouwerij waren, was het bier aangebrand, maar ze hielden dit stil en brouwden gewoon verder alsof er niets gebeurd was. Het was pas toen de brouwmeester een staal nam, dat hij merkte dat er iets verkeerd gelopen was. Het bier was zwaarder dan normaal en had een licht verbrande smaak. De allereerste Buffalo was geboren.

Meer over Brouwerij Van Den Bossche  |  Meer producten uit Herzele

Informatie

Details

Producent
Brouwerij Van Den Bossche
Herkomst
Herzele
Verpakking
glazen fles
Inhoud
33 cl
Type
stout
Kleur
bruin
Alcoholgehalte
6,5%
Gisting
hoge gisting met nagisting op de fles
Samenstelling
water, gerstemout, hop, gist, vergistbare suiker

Allergenen

Allergenen
Glutenbevattende granen