Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Brouwerij-Aaigem
Lange tijd was er in Aaigem geen brouwerij meer, nadat de laatste, Brouwerij Torrekens, in 1956 de deuren sloot en de brouwketels opbergde. Paul De Vuyst is al jaren gefascineerd door de geschiedenis van deze brouwerij en alles wat met bier te maken heeft. Hij heeft zelfs een hele collectie historisch brouwersmateriaal verzameld en heeft daarmee een klein museumpje ingericht in de hoeve waar hij woont.

Tijdens een vakantie met chirovriend Bart De Vuyst werden er plannen gesmeed om zelf bier te gaan brouwen. Ze doken samen de keuken in en probeerden met de kennis die Paul overal had verzameld zelf een bier te brouwen. Maar dat bleek toch niet zo eenvoudig te zijn als ze dachten. Daarom besloten ze om toch maar eerst een cursus aan de brouwerijschool in Gent te gaan volgen.

In 2016 brouwden ze voor het eerst hun eigen “Aaigems blond” bij een brouwerij in Kapelle-op-den-Bos. En dat was meteen een schot in de roos. Aaigem zat duidelijk te wachten op een echt Aaigems bier.

“De respons overtreft werkelijk alle verwachtingen. Cafés, winkels en Aaigemnaren contacteerden ons al, waardoor onze voorraad eigenlijk al uitverkocht is.”
Paul De Vuyst


De vrienden besloten om een eigen microbrouwerij in te richten bij Paul thuis in plaats van steeds op verplaatsing te gaan brouwen. Aaigems bier hoort thuis in Aaigem en zo geschiedde. Het bleef niet enkel bij Aaigems blond, er volgde al snel ook een bruine versie. En momenteel werken ze aan een amberkleurig bier én een kerstbier.

 
Bezig met laden...
Aaigems blond (33cl)
Aaigems blond (33cl)

Voor liefhebbers van bittere bieren

2,90

Aaigems blond (75cl)
Aaigems blond (75cl)

Voor liefhebbers van bittere bieren

7,00

Aaigems bruin (33cl)
Aaigems bruin (33cl)

Heerlijk bitter en sterk gemout bier

2,90

Uitverkocht Aaigems bruin (75cl)
Aaigems bruin (75cl)

Heerlijk bitter en sterk gemout bier

7,00

Bekijk
Aaigemse Tor-Ale (33cl)
Aaigemse Tor-Ale (33cl)

Zachte Pale Ale om de dorst te lessen

2,90


Laatst bekeken producten