Confiserie-Bebijn
Confiserie Bebijn staat voor kwaliteit, exclusiviteit en ambacht. Alle snoep wordt volledig met de hand in eigen atelier vervaardigd door confiseur Bart Vincke. Hij speelt met vormen, texturen, kleuren en unieke smaakcombinaties en verrast daarmee groot en klein. De grondstoffen die hij gebruikt zijn van de allerbeste kwaliteit en bewaarmiddelen zitten er niet in.

In deze tijd is niet zo evident om nog confiseur te worden, want artisanale confiseurs zijn met uitsterven bedreigd en opleidingen zijn er amper. Het algemene begrip van een artisanaal snoepatelier is ondertussen al 35 jaar of meer uit het straatbeeld verdwenen. Bart spendeert dan ook vele uren, dagen, weken aan denken en experimenteren voordat een recept helemaal op punt staat.

“Suiker, glucose en water. Met die drie ingrediënten maak je snoep. Al is de realiteit in een authentiek snoepatelier een stuk complexer. Zachtheid, elasticiteit, het vrijgeven van het aroma: je hebt het allemaal zelf in de hand. Je speelt met die parameters door de keuze van je bindmiddel(len), de kooktemperatuur, het type glucose, onderlinge verhoudingen, afkoel- en droogtijd en tenslotte in je eindafwerking. Een recept echt op punt krijgen kost dus tijd.”
Bart Vincke


Hoe kwam hij dan ooit op het idee om artisanale snoep te gaan maken? Wel, hij was altijd al geïnteresseerd in smaken en kruiden en startte om die reden met een opleiding rond likeuren en destillaten. Op een bepaald moment kreeg hij een boek in handen waarin ook snoeprecepten te vinden waren. En die trokken hem onmiddellijk aan. Hij palmde de keuken in en ging aan de slag. De positieve reacties die hij kreeg van de proevers en de voldoening die hij er zelf uit kreeg, zorgden ervoor dat hij de sprong waagde naar professioneel confiseur.

Je vindt de confiserie van Bebijn voornamelijk in de horeca, op evenementen en als bedrijfsmarketing, maar je ziet ze weinig in de gewone verkoop. Een echt vast gamma is er niet. Het aanbod varieert met de seizoenen en inspiraties van Bart.
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Bebijn Aardbei-basilicum fibergommi (100g)

Bebijn Aardbei-basilicum fibergommi (100g)

Heerlijk zoete aardbeien in combinatie met zachte basilicum

4,50

Bebijn Aardbei-basilicum fibergommi (200g)

Bebijn Aardbei-basilicum fibergommi (200g)

Heerlijk zoete aardbeien in combinatie met zachte basilicum

7,90

Bebijn Bosbes-violet crusti (100g)

Bebijn Bosbes-violet crusti (100g)

Bloemige bosbesjes in een zacht snoepje met krokant jasje

4,50

Bebijn Bosbes-violet crusti (200g)

Bebijn Bosbes-violet crusti (200g)

Bloemige bosbesjes in een zacht snoepje met krokant jasje

7,90

Bebijn Cassis M-yummi (100g)

Bebijn Cassis M-yummi (100g)

Zachte gommetjes met een bijzondere smaak

4,50

Bebijn Cassis M-yummi (200g)

Bebijn Cassis M-yummi (200g)

Zachte gommetjes met een bijzondere smaak

7,90

Bebijn Kers-ananas p-gommi (100g)

Bebijn Kers-ananas p-gommi (100g)

Dikke zwarte zoete kersen met een vleugje friszoete ananas

4,50

Bebijn Kers-ananas p-gommi (200g)

Bebijn Kers-ananas p-gommi (200g)

Dikke zwarte zoete kersen met een vleugje friszoete ananas

7,90

Bebijn Mandarijn-granaatappel fibergommi (100g)

Bebijn Mandarijn-granaatappel fibergommi (100g)

Een zacht en liefdevol wintersnoepje

4,50

Bebijn Mandarijn-granaatappel fibergommi (200g)

Bebijn Mandarijn-granaatappel fibergommi (200g)

Een zacht en liefdevol wintersnoepje

7,90

Bebijn Sinaas-limoen-citroen zure agrummi (100g)

Bebijn Sinaas-limoen-citroen zure agrummi (100g)

Zure gommetjes zoals je ze nog nooit geproefd hebt

4,50

Bebijn Sinaas-limoen-citroen zure agrummi (200g)

Bebijn Sinaas-limoen-citroen zure agrummi (200g)

Zure gommetjes zoals je ze nog nooit geproefd hebt

7,90

Bebijn Snoepmix voor juf en meester (330g)

Bebijn Snoepmix voor juf en meester (330g)

Bijzondere artisanale snoepmix speciaal voor juf en meester

18,90