Confiserie-Bebijn
Confiserie Bebijn staat voor kwaliteit, exclusiviteit en ambacht. Alle snoep wordt volledig met de hand in eigen atelier vervaardigd door confiseur Bart Vincke. Hij speelt met vormen, texturen, kleuren en unieke smaakcombinaties en verrast daarmee groot en klein. De grondstoffen die hij gebruikt zijn van de allerbeste kwaliteit en bewaarmiddelen zitten er niet in.

In deze tijd is niet zo evident om nog confiseur te worden, want artisanale confiseurs zijn met uitsterven bedreigd en opleidingen zijn er amper. Het algemene begrip van een artisanaal snoepatelier is ondertussen al 35 jaar of meer uit het straatbeeld verdwenen. Bart spendeert dan ook vele uren, dagen, weken aan denken en experimenteren voordat een recept helemaal op punt staat.

“Suiker, glucose en water. Met die drie ingrediënten maak je snoep. Al is de realiteit in een authentiek snoepatelier een stuk complexer. Zachtheid, elasticiteit, het vrijgeven van het aroma: je hebt het allemaal zelf in de hand. Je speelt met die parameters door de keuze van je bindmiddel(len), de kooktemperatuur, het type glucose, onderlinge verhoudingen, afkoel- en droogtijd en tenslotte in je eindafwerking. Een recept echt op punt krijgen kost dus tijd.”
Bart Vincke


Hoe kwam hij dan ooit op het idee om artisanale snoep te gaan maken? Wel, hij was altijd al geïnteresseerd in smaken en kruiden en startte om die reden met een opleiding rond likeuren en destillaten. Op een bepaald moment kreeg hij een boek in handen waarin ook snoeprecepten te vinden waren. En die trokken hem onmiddellijk aan. Hij palmde de keuken in en ging aan de slag. De positieve reacties die hij kreeg van de proevers en de voldoening die hij er zelf uit kreeg, zorgden ervoor dat hij de sprong waagde naar professioneel confiseur.

Je vindt de confiserie van Bebijn voornamelijk in de horeca, op evenementen en als bedrijfsmarketing, maar je ziet ze weinig in de gewone verkoop. Een echt vast gamma is er niet. Het aanbod varieert met de seizoenen en inspiraties van Bart.
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Bebijn Aardbei-jasmijn fibergommi

Bebijn Aardbei-jasmijn fibergommi

Een zacht bloemig lentegommetje

3,90

Bebijn Aardbei-vlierbloesem P gommi

Bebijn Aardbei-vlierbloesem P gommi

Lekker zachte gommetjes bomvol smaken van het seizoen

3,90

Bebijn Citroen-kardemon P gummi

Bebijn Citroen-kardemon P gummi

De favoriet van de confiseur zelf

3,90

Bebijn Passievrucht zure gommi

Bebijn Passievrucht zure gommi

Artisanale zure gommetjes met passievruchtsmaak

3,90

Bebijn Sinaas-kruizemunt X-tal

Bebijn Sinaas-kruizemunt X-tal

Sinaasappel met zachte munt in een heel bijzonder snoepje

3,90

Bebijn Sinaas-limoen-citroen zure agrummi

Bebijn Sinaas-limoen-citroen zure agrummi

Zure gommetjes zoals je ze nog nooit geproefd hebt

3,90

Bebijn Sinaasappel-lychee zure gommi

Bebijn Sinaasappel-lychee zure gommi

Prachtig gemarmerde gommetjes

3,90

Bebijn Snoepmix

Bebijn Snoepmix

Artisanale snoepmix naar keuze van de confiseur

3,90

Bebijn Violet marshmallows

Bebijn Violet marshmallows

Heerlijke luchtige marshmallows met violette smaak

3,90


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.