Best Collection Borsbeekse Speculoos
Borsbeekse Speculoos (8 x 4 stuks)
De enige echte dorpsbakkerspeculoos

Bezorgkosten (afhaling is gratis)

€ 6,50

Bezorg-/afhaaltermijn

2 dagen

€ 7,50 *
Prijs per stuk

Voorraad : 5

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Boter, suiker, bloem, water en specerijen. Dat zijn de basisingrediënten van de Borsbeekste speculoos. Ze worden gemengd in een grote mengkuip en het deeg blijft daarin een nachtje rusten zodat de specerijen goed kunnen doordringen. De speculoos smaakt overwegend naar kaneel en suiker en heeft een duidelijke boterachtige kwaliteit waarnaast de commerciële merken verbleken.

De speculoos wordt ook nog steeds exact gemaakt zoals in begin 1900 door bakker Fermon, aan het recept werd niets gewijzigd. Ze hebben ook nog steeds dezelfde vorm, die van een mannetje en een vrouwtje in traditionele volkskleding. Vroeger waren het houten vormen die gebruikt werden en die gevuld met deeg de oven in gingen. Nu worden de figuurtjes uitgesneden met een deegwals. Wanneer de omschakeling naar de machinale vorming gebeurde is niet bekend. Het is in elk geval de enige machine die gebruikt wordt, verder gebeurt de volledige bereiding manueel.

Tot slot gaan de koekjes 20 minuten de oven in en mogen ze daarna rustig afkoelen. Dankzij de vacuüm verpakking blijven ze ongeveer 8 maand lekker krokant.

Meer over Best Collection  |  Meer producten uit Zottegem

Informatie

Producent
Best Collection
Herkomst
Zottegem
Verpakking
kartonnen doos
Inhoud
420 g (8 x 4 stuks)
Type
koek
Samenstelling
tarwebloem, cassonade, plantaardige oliën en vetten (palm, kokos), emulgatoren (E475, E471, lecithinen), zout, aroma’s, rijsmiddel (E500), kaneel
Allergenen
glutenbevattende granen (tarwe), gemaakt in een bedrijf waar ook noten en eieren worden verwerkt
Bewaring
droog bewaren