Gepassioneerd koffiebrander, zo noemt Chris Moreels zichzelf. En terecht. Genetisch belast via zijn grootvader die ook al zijn boontjes zelf brandde, kon hij niets anders dan toegeven aan zijn grote liefde en passie voor koffie. Willy Willy van de Scabs gaf hem nog het spreekwoordelijk duwtje in de rug en het tuinhuis werd opgeofferd en omgetoverd tot een waar koffie-atelier.
“Koffie zit in mijn genen. Bij mijn grootvader ‘Gaby’ Van Herzeele, maalder van beroep, stond de dampende koffiekan van grootmoeder steeds op de Leuvense stoof. Met daarin zelf gebrande koffie. De historiek rond de koffiekan heeft ongetwijfeld meegespeeld in mijn keuze om koffiebrander te worden.”
Chris Moreels
Sindsdien hangt de geur van vers gebrande koffiebonen er permanent in de lucht, samen met de buizerds die de streek rijk is. En de saars? Wel ja, wat is er fijner dan genieten van een heerlijk kopje koffie lekker knus onder een saarzeke? Juist. Niets. En dat is het gevoel dat Buizerd & Saars wil meegeven.
Niet alleen de naam is op zijn minst gezegd opvallend, ook het concept van Buizerd en Saars is uniek. Want Chris wou niet de zoveelste zijn die gewoon zijn eigen koffie brandt. Hij wou net dat tikkeltje anders zijn en mensen helpen om dat ook te zijn. Daarom biedt hij naast de zijn eigen vast koffie-assortiment ook de mogelijkheid voor restaurants en bedrijven om hun eigen persoonlijke koffie te laten ontwikkelen via Personal Profile Roasting. Hij brandt koffie die perfect bij de zaak past. Ambachtelijk, uniek en exclusief.