Brouweirj Contreras Valeir Blond
Contreras Valeir Blond (33cl)
Eén van de verborgen juweeltjes dat België rijk is

Bezorgkosten (afhaling is gratis)

€ 6,50

Bezorg-/afhaaltermijn

36 uur

Statiegeld

€ 0,10

€ 2,40 *
Prijs per stuk

Voorraad : 5

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Valeir blond is een gedry-hopped speciaalbier met een zeer subtiele kruidige en hoppige smaak. Het is een heerlijk zacht en verfrissend biertje, zacht bitter in de afdronk en met een opvallend droge nasmaak.

Dry-hoppen betekent dat er een tweede toevoeging is van hop tijdens de lagering van het bier. Vroeger werd hop voornamelijk toegevoegd als bewaarmiddel. De brouwers voegden nog een handvol hop toe aan het vaatje bier voordat het naar de kelder werd gebracht voor opslag. Dit bleek niet alleen invloed te hebben op de bewaartermijn van het bier, maar ook op de smaak. Deze ontdekking leidde tot het ontstaan van dry-hopping als techniek om extra smaak toe te voegen aan het bier, zelfs nadat het niet langer nodig was om bier voor lange tijd op te slaan.

De Britse biergoeroe Michael Jackson (1942-2007) omschreef Valeir blond als één van de verborgen juweeltjes dat België rijk is.

Weetje: Valeir blond voldoet aan het Duitse Reinheitsgebot. Volgens het Reinheitsgebot dat van kracht is sinds 1516 mag bier alleen gemoute gerst, water en hop bevatten. Het gebod verbiedt het gebruik van kruiden, gelatine en vruchten.

Meer over Brouwerij Contreras  |  Meer producten uit Gavere

Informatie

Details

Producent
Brouwerij Contreras
Herkomst
Gavere
Verpakking
glazen fles
Inhoud
33 cl
Type
speciaalbier
Kleur
blond
Alcoholgehalte
6,5%
Gisting
hoge gisting met nagisting op de fles
Samenstelling
water, mout, Sterling hop, hoge-ginstingsgist, suiker voor hergisting

Allergenen

Allergenen
Glutenbevattende granen