De-Brakelhoen
Boutique Hotel De Brakelhoen is een prachtig hotel gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Het volledig in landelijke Vlaamse stijl opgetrokken luxehotel wordt uitgebaat door Hans en Geert. Zij leggen hun gasten in de watten en bieden hun een hele waaier aan faciliteiten aan.

Waaronder ook hun eigen streekproducten. Hoe ze daartoe gekomen zijn, is eigenlijk best wel een leuk verhaal. Ooit kregen zij van een van hun gasten een stenen jeneverkruik cadeau waarop de gast eigenhandig het logo van De Brakelhoen had geschilderd. Hans en Geert vonden de beschildering en de fles zo mooi, dat ze de fles een plaatsje gaven in de ontbijtruimte van het hotel. Daarop kregen ze van verschillende gasten de vraag of ze die jenever konden kopen, als herinnering aan het fantastische verblijf.

En zo begonnen Hans en Geert te broeden op het idee om een eigen streekproduct te ontwikkelen en op de markt te brengen. In september 2018 was het dan zover: de lancering van de Brakelgin was een feit.

“De Brakelgin is een gin met enkele basis-ingrediënten uit de Brakelse streek : graan, maïs en cichorei. Je kan de velden zien liggen vanuit onze ontbijtruimte.”
Hans Cools


De bal ging aan het rollen en met de Brakelgin werd ook een heerlijke ambachtelijke advocaat gemaakt. Gezien ze beide grote rumliefhebbers zijn, mocht een Brakelrum niet ontbreken in het assortiment. Zo bouwden zij hun eigen mooie assortiment streekproducten uit. Het vervaardigen doen ze niet zelf, maar de ontwikkeling en commercialisatie gebeurt volledig door Hans en Geert.

 


Weergave:
 


Bezig met laden...
De Brakelhoen Advocaat met Brakelgin

De Brakelhoen Advocaat met Brakelgin

Advocaat met een scheutje Brakelgin

12,00

De Brakelhoen Advocaat met chocolade

De Brakelhoen Advocaat met chocolade

Artisanale advocaat met lekkere Callebaut chocolade

12,00

De Brakelhoen Brakelgin Zomer

De Brakelhoen Brakelgin Zomer

Prachtige goud-oranje fruitige gin met citrussmaken

37,00

De Brakelhoen Brakelgin

De Brakelhoen Brakelgin

Karaktervolle fruitige gin op basis van Brakelse ingrediënten

45,00

De Brakelhoen Brakelrum

De Brakelhoen Brakelrum

Warme en volle rum gerijpt op Limousin vaten

48,00