Gemeldorpse kaas gerijpt in Gaudium Metser bier werd 4 dagen lang ondergedompeld in het bier waardoor hij doordrongen is met bieraroma. Mooi meegenomen is dat hij ook veel minder zout bevat, omdat er veel zout wordt meegenomen met het bier.
Tot aan de houdbaarheidsdatum vermeld op het etiket gaat het om jonge kaas, eenmaal de datum gepasseerd gaat hij over naar belegen. 3 maand later krijg je een oude kaas.
De kaas kan op kamertemperatuur bewaard worden. Eens aangesneden kan hij nog 40 dagen bewaard worden in de koelkast.
Gemeldorpse kaas is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen boer Patrick De Ville van de Beverse Kaasmakerij en brouwer Danny van Brouwerij Gemeldorp. Bij de Beverse Kaasmakerij wordt enkel gewerkt met verse melk van eigen koeien. In de brouwerij rijpt Danny enkele kazen verder af in bier en hij springt ook regelmatig bij in de kaasmakerij om zijn eigen kazen te maken. Omwille van het risico op kruisbesmetting tussen kaas en bier, mogen deze producten niet in dezelfde ruimte geproduceerd worden en mag hij dus de Gemeldorpse kaas niet in zijn brouwerij maken.
Meer over Brouwerij Gemeldorp |
Meer producten uit Lierde