Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Hemels-Zoet
De straffe madam achter Hemels Zoet heet Riena Engerie. In het dagelijkse leven is ze hoofdverpleegkundige op de dienst geriatrie en in haar vrije tijd ontspant ze zich met bakken. Na een zware dag op het werk kan ze zo haar hoofd helemaal leeg maken.

"De passie voor het bakken heb ik meegekregen van mijn grootvader. Hij was een fantastische hobbybakker en als kind hielp ik dikwijls mee. Zo groeide de passie voor de bakkersstiel. Tot nu bakte ik vooral voor mijn gezin en mijn familie, maar ik wil dit uitbreiden en bakker worden in bijberoep."
Riena Engerie


Het begon met gluten- en lactosevrij bakken voor haar gezin, want twee van haar kinderen zijn lactose-intolerant. Maar al snel bleek dat ook andere gezinnen hier nood aan hadden. Daarom besloot Riena om ook taarten en gebak op bestelling te maken. Tot vijf taarten per dag kan ze bakken, dankzij de professionele oven die ze in haar keuken heeft. Naast de prachtigste taarten en gebakjes maakt ze ook overheerlijke granola en confituur van vers seizoensfruit. Het enige wat ze nog nodig had, was een naam voor haar zaak. Je hoeft het niet te ver te zoeken. Hemels is afkomstig van Hemelveerdegem, de deelgemeente van Lierde waar ze woont, en zoet… dat spreekt voor zich.

In september 2022 besloot Riena om Hemels Zoet stop te zetten. Ik laat het aan haarzelf over om te vertellen waarom ze deze enorm moeilijke beslissing nam. Dit berichtje schreef ze op haar Facebook pagina:

"Lieve klanten,
Soms moet een mens keuzes maken. Maar gemakkelijk is dit nooit. Vandaag, na lang wikken en wegen nam ik het besluit om te stoppen met Hemels Zoet. De stijgende prijzen van elektriciteit en grondstoffen hebben bij mij de doorslag gegeven om de knoop uiteindelijk door te hakken. Dit zorgt dat er op slag ook heel wat tijd vrij komt om er meer te zijn voor mijn gezin. Kostbare tijd om elkaar te koesteren en lief te hebben. Want een mens leeft maar een keer. Bij deze wil ik graag al mijn klanten bedanken voor het vertrouwen en mij keer op keer uit te dagen om lekker zotte dingen te doen. Hemels Zoete groetjes en tot..."

Riena EngerieLaatst bekeken producten