Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 2 dagen
Brouwerij-t-Hoppegeluk
Brouwerij ’t Hoppegeluk is ontstaan uit de passie van brouwer Bart en het spreekwoordelijke duwtje in de rug van zijn maat Wim. De brouwerij staat voor artisanaal gebrouwen natuurlijke bieren, ongefilterd, met enkel natuurlijke grondstoffen en zonder toevoeging van additieven.

“De bieren worden gebrouwen met alleen natuurlijke grondstoffen, zonder toevoeging van additieven.
Wij willen iedereen laten genieten van smaakvolle eerlijke bieren, met veel liefde en geduld ontwikkeld en ambachtelijk gebrouwen.”

Bart Herman


Bart maakt gebruik van Belgische kwaliteitshoppen en brengt in zijn bieren het aroma van deze hopsoorten zoveel mogelijk naar voor door gebruik te maken van dry-hopping. Dry-hopping, of in het Nederlands drooghoppen, is een techniek waarbij extra hopbellen worden toegevoegd tijdens de lagering van het bier.

Hop heeft een grote invloed op de bitterheid, het aroma en de smaak van het bier. In België wordt al eeuwenlang hop geteeld. Alle hop in België wordt geteeld door familiebedrijven die reeds generaties lang met veel liefde en vakkennis hop verbouwen. In Vlaanderen situeren deze zich voornamelijk rond het West-Vlaamse Poperinge.

De drie bieren van Brouwerij ’t Hoppegeluk kregen de naam “Driope”. Deze naam verwijst niet alleen naar de 3 hopsoorten en het dry-hoppen gebruikt tijdens het brouwproces, maar is ook de naam van een boomnimf uit de Griekse mythologie die symbool staat voor bescherming van en respect voor de natuur.

 Laatst bekeken producten