Microbrouwerij-KEUN
In een landelijk straatje in Ronse brouwt Gert Keunen in alle rust zijn KEUN bieren. Microbrouwerij KEUN is een zeer kleinschalige, artisanale brouwerij, actief sinds 2016. Met drie brouwketels en vier gisttanks kan er 240 liter bier per maand gemaakt worden. Vanwege die beperkte capaciteit zijn het enkel de speciale gelimiteerde bieren die in de microbrouwerij gebrouwen worden. Voor de basisbieren, KEUN Tripel Saison, KEUN Sterk Bruin en KEUN Kleinbier wordt uitgeweken naar Brouwerij De Graal in Brakel.

In de brouwerij doet Gert alles zelf: hij plant en oogst zijn hop in zijn tuin, zoekt naar nieuwe recepten, brouwt en vult de flessen, zet er een kroonkurk op, labelt met een zelf ontworpen etiket, laat alles op fles gisten en drie maanden later is het bier klaar.

“Het is een intensieve activiteit en je moet er tijd voor nemen, maar élk flesje gaat door mijn handen.
En het brouwen zelf is fascinerend. Het is heel motiverend om op het genot van mensen te werken.
Ik maak de smaakpapillen graag blij”

Gert Keunen


De brouwerij heeft een eigen hopveld met elf verschillende hopsoorten. Er groeien Britse, Duitse, Amerikaanse maar ook enkele zeldzame Belgische hopvariëteiten. De hop die in Ronse gekweekt wordt, smaakt anders dan elders door de specifieke grondsamenstelling. Daardoor geeft hop zogenaamd “terroir” aan het bier en zo krijg je volledig unieke producten. Het hopveld maakt het mogelijk om bijna volledig met hop van eigen kweek te brouwen.


Weergave:
 


Bezig met laden...
KEUN Kleinbier (33cl)

KEUN Kleinbier (33cl)

Smakelijk alternatief voor een pintje

2,90

KEUN Spéciale Goud (33cl)

KEUN Spéciale Goud (33cl)

Ambergouden tripel met fijne bitterheid

2,90

KEUN Sterk Bruin (33cl)

KEUN Sterk Bruin (33cl)

Evenwichtig en complex donker degustatiebier

2,90

KEUN Tripel Saison (33cl)

KEUN Tripel Saison (33cl)

Harmonieuze dorstlessende kruising tussen een tripel en een saison

2,90