Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Microbrouwerij-KEUN
Microbrouwerij KEUN is een zeer kleinschalige, artisanale brouwerij, actief sinds 2016. Ze bevindt zich in een landelijk straatje in Ronse waar Gert Keunen in alle rust zijn KEUN bieren brouwt. Met drie brouwketels en vier gisttanks kan er 240 liter bier per maand gemaakt worden. Vanwege die beperkte capaciteit zijn het enkel de speciale gelimiteerde bieren die in de microbrouwerij gebrouwen worden. Voor de basisbieren, KEUN Tripel Saison, KEUN Sterk Bruin en KEUN Kleinbier wordt uitgeweken naar Brouwerij De Graal in Brakel. Daar kwam in 2021 ook nog KEUN Spécial goud bij, een bier dat daarvoor enkel in 75cl te verkrijgen was.

En daar is een reden voor, want de lock-downs en vele beperkingen die brouwerijbezoeken en dranklokaaltjes onmogelijk maakten tijdens de Corona-crisis, hebben ervoor gezorgd dat Gert zich geheroriënteerd heeft en zich meer wil toeleggen op zijn muzikale carrière.

Hij brouwt nog steeds limited edition bieren in zijn microbrouwerij, maar doet dit enkel nog voor het plezier en je kan ze ook alleen bij hem zelf aankopen.

“Het is een intensieve activiteit en je moet er tijd voor nemen, maar élk flesje gaat door mijn handen.
En het brouwen zelf is fascinerend. Het is heel motiverend om op het genot van mensen te werken.
Ik maak de smaakpapillen graag blij”

Gert Keunen


Gert houdt van het creëren van nieuwe bieren en het uitproberen van nieuwe recepten. Bandwerk is niets voor hem. In de brouwerij doet hij alles zelf: hij plant en oogst zijn hop in zijn tuin, zoekt naar nieuwe recepten, brouwt en vult de flessen, zet er een kroonkurk op, labelt met een zelf ontworpen etiket, laat alles op fles gisten en drie maanden later is het bier klaar.

De brouwerij heeft een eigen hopveld met elf verschillende hopsoorten. Er groeien Britse, Duitse, Amerikaanse maar ook enkele zeldzame Belgische hopvariëteiten. De hop die in Ronse gekweekt wordt, smaakt anders dan elders door de specifieke grondsamenstelling. Daardoor geeft hop zogenaamd “terroir” aan het bier en zo krijg je volledig unieke producten.
Bezig met laden...
Uitverkocht KEUN Bierkaas
KEUN Bierkaas

Stevige bierkaas op basis van KEUN Sterk bruin

18,90

Bekijk
Uitverkocht KEUN Kleinbier (33cl)
KEUN Kleinbier (33cl)

Smakelijk alternatief voor een pintje

2,90

Bekijk
KEUN Spéciale Goud (33cl)
KEUN Spéciale Goud (33cl)

Ambergouden tripel met fijne bitterheid

2,90

KEUN Sterk Bruin (33cl)
KEUN Sterk Bruin (33cl)

Evenwichtig en complex donker degustatiebier

2,90

KEUN Tripel Saison (33cl)
KEUN Tripel Saison (33cl)

Harmonieuze dorstlessende kruising tussen een tripel en een saison

2,90


Laatst bekeken producten