Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
KriesPie
De Maarkedalse Tripel is een begrip in de streek rond Maarkedal en was oorspronkelijk ook enkel daar te vinden. De tripel werd ontwikkeld door lokale brouwer en dorpsfiguur L’Anti. Jarenlang brouwde hij zijn tripel in zijn huisbrouwerij met geheime kruiden uit zijn kruidentuin en een gist die hij zelf kweekte. Door het steeds opnieuw brouwen in het microklimaat van de Maarkedalse heuvels ontwikkelde de gist zich tot een echte Maarkedalse gist met een uniek karakter.

Toen L’Anti besloot om op welverdiend pensioen te gaan en zijn brouwactiviteiten wou stopzetten, waren de Maarkedalse vrienden Kriestof en Pieter zo teleurgesteld dat hun favoriete biertje zou verdwijnen, dat ze besloten een vennootschap op te richten om samen het bier verder te verdelen. Ze laten het brouwen bij Brouwerij De Graal in Brakel en redden zo het bier van de ondergang. Het flesje kreeg een visuele make-over met een nieuw etiket, maar de inhoud is nog steeds hetzelfde als wat uit de brouwketels van L’Anti kwam.

“Nu hij met pensioen is hebben Kriestof en ik, Pieter, 2 hartsvrienden uit de Vlaamse Ardennen een vof uit de grond gestampt om zo zijn biertje in leven te houden. We laten het brouwen bij Brouwerij De Graal te Brakel en houden het zo dus allemaal lokaal. Wim en Geertrui leveren een constante topkwaliteit die L'Anti's  geesteskind alle eer aandoet!”
Pieter De Backer
 
Bezig met laden...
KriesPie Maarkedalse Tripel (33cl)
KriesPie Maarkedalse Tripel (33cl)

Fruitig, zacht, licht bitter bier met gist uit Maarkedalse heuvels

2,90


Laatst bekeken producten