Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
LaMaSa

Stien Bier uit Wetteren nam LaMaSa over in oktober 2023

De Metteko bieren worden sindsdien gebrouwen door Stien Bier in Wetteren en verlaten zo de Vlaamse Ardennen en ook mijn (web)winkel.

"De kinderen worden groot en het leven begint dan andere wegen te volgen. Er worden andere prioriteiten gesteld en daarom hebben we besloten om ons kindje door te geven aan de mannen van Stien."
Hein, Peter en Hans van LaMaSa


De mannen achter LaMaSa, Hein, Peter en Hans werden in 2015 voor het eerst verenigd via hun kinderen die toen voor het eerst naar school gingen. De 3 kleine jongens werden onafscheidelijke vriendjes en zo ook de papa’s. Om gemakkelijk af te spreken maakten ze een Whatsapp groepje aan met de naam LaMaSa, wat staat voor Lars, Max-Emile en Sander, de namen van de kinderen.

Er was toen absoluut nog geen sprake van enige goudblond nat, enkel een groep papa’s die het goed met elkaar konden vinden. Maar ze dronken zoals velen al eens graag een biertje samen en ze kregen het voorrecht om te proeven van Hans zijn brouwsels. Hij was namelijk al langer hobbybrouwer en zijn twee vrienden werden tot zijn smaakjury gebombardeerd.

Hans groeide op in het café van zijn grootouders en werd dus al snel ondergedompeld in de bierwereld. Waar het bij sommige mensen bij drinken blijft, gaat de passie bij anderen verder en willen ze graag zelf aan het brouwen gaan. Zo ook bij Hans. Hij brouwde hij het ene speciale biertje na het andere in een afgedankte koffiepercolator.

“We delen dezelfde passie: bier proeven. Hans was al langer bezig met brouwen en hij gaf de microbe door aan Hein en aan mij. De brouwsels die Hans al had gemaakt, werden fel gesmaakt. Na drie jaar proeven besloten we om zelf een biertje te brouwen. Na veel experimenteren hebben we een brouwsel op punt gesteld. Het werd meteen een voltreffer dat door velen wordt gesmaakt"
Peter Rasschaert


Deze voltreffer gaat door het leven met de naam Metteko en ondertussen kreeg hij er een broertje bij, de Metteko Kwadraat, een tripelversie van de gewone Metteko.


Laatst bekeken producten