Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Modest-&-Kamiel

De samenwerking met Modest & Kamiel werd stopgezet

Deze bezige bijen nemen heel wat hooi op hun vork, waardoor het niet lukte om op regelmatig basis kopvles, paté en rillettes te bereiden. De beschikbaarheid in mijn (web)winkel werd daardoor zeer onvoorspelbaar, waardoor we in onderling overleg besloten om de samenwerking stop te zetten.

Indien je interesse hebt in hun producten, verwijs ik je graag door naar de website van Modest & Kamiel.


Bij Modest & Kamiel waan je je in de zevende hemel. Op hun boerderij mogen varkens nog echt varkens zijn, vind je een zee van bloemen en kan je genieten van de heerlijke rust van de boerenbuiten.

Modest & Kamiel dat zijn Steven en Didier, twee mannen die terugkeerden naar het pure leven. Hun boerderij ligt te midden van de natuur op een zonnige heuvelrug in het dorpje Mater. Het is een waar paradijs met scharrelende kippen, knorrende varkens en overal waar je kijkt kleurrijke bloemen.

Ze doopten hun koninkrijk Modest & Kamiel, omdat Steven & Didier nu eenmaal minder tot de verbeelding spreekt. Modest & Kamiel staat voor eenvoud en rust, leven volgens het ritme van de natuur en weg van alle drukte. Ze startten hun avontuur met een duidelijk doel voor ogen: een ecologisch en diervriendelijk landbouwbedrijf uitbouwen. Een varkensboerderij waar varkens nog echt varkens mogen zijn. Ze lopen vrij rond en mogen zoveel wroeten in de modder als ze willen. Als hun tijd gekomen is, gaan ze naar een klein slachthuis en wordt het vlees rechtstreeks vanuit de boerderij verkocht.

“Bij vrienden die varkens houden, kregen we op een avond een heerlijk stukje vlees op ons bord en we herkenden de smaak niet! Het was varkensvlees, maar van dieren die een goed leven hadden geleid. Dat de smaak zo kon verschillen van het vlees uit de supermarkt, vonden we echt ongelooflijk. Zo wilden wij het ook doen.”
Steven


Niets van het vlees gaat verloren. De mooie stukken worden verdeeld over verschillende pakketten die je 2-wekelijks kan bestellen en de restanten en kleinere stukken worden door Steven en Didier verwerkt tot kopvlees, paté en rillettes.

Naast de varkens telen Steven en Didier ook bloemen. Hun bloemenweide kijkt uit over de Scheldevallei en biedt vooral bij zonsondergang een prachtig aanzicht. De bloemen worden biologisch en duurzaam geteeld en gaan recht van het veld jouw vaas in. Steven en Didier bieden verschillende zelfplukformules aan en staan je bij met raad en daad.

Voor wie ook wil genieten van deze idyllische plek heb ik goed nieuws: je kan er gaan kamperen. En niet zomaar kamperen. Je kan er verblijven in de luxueuze glamping tenten te midden van de moestuin en boomgaard. Omringd door de varkens en kippen kan je er helemaal tot rust komen.

“Veel gasten zeggen ons achteraf dat ze het een overweldigende ervaring vonden. Nochtans is hier geen zwembad, geen wifi, geen tv of ander vertier: enkel de zon die opkomt en ondergaat, het gezoem van bijen, een haan die kraait,… Hier is niks, en toch is hier zoveel.”

 


Laatst bekeken producten