Mrs.-Peacock-Syrups
Toen ze de hoeve waar ze nu woont aankocht, zaten er bij de bezichtiging pauwen op het lage dak. Ze hielden haar in het oog en gaven stilzwijgend hun goedkeuring aan de nieuwe bewoonster. Mrs. Peacock dus. De start van een mooi verhaal.

Een passie voor zoetigheid, een grote liefde voor bijtjes, een duurzame held en een voorstander van bio, vers en lokaal. Dat is Mrs. Peacock oftewel Marijke in een notendop. In haar prachtige hoevetje maakt ze de lekkerste siropen van seizoensfruit en kruiden. De kruiden en een deel van het fruit komt uit haar eigen achtertuin “Le jardin vert”, de rest koopt ze biologisch en in de mate van het mogelijke lokaal aan.

“Ik probeer het hele jaar door een volledig assortiment van zo’n 20 smaken aan te bieden. De ingrediënten die ik niet zelf kweek, koop ik lokaal of biologisch aan. En mijn siropen bied ik bewust aan in glazen flessen met statiegeld.”
Marijke Dossche - Mrs. Peacock


Hoewel het maken van een glazen fles meer energie vraagt dan een plastiekfles, kom je op het einde van de rit toch duurzamer uit met de glazen flessen. Marijke werkt namelijk met statiegeld en hergebruikt de flesjes tot drie keer toe.

In 2021 werd ze door de stad Oudenaarde uitgeroepen tot duurzame held, want naast het gebruik van statiegeld flessen zorgt ze met haar siropen ook voor minder vrachtwagens op de weg.

“Limonade levert veel nodeloos transport op omdat het voor 80 procent uit water bestaat. In een Gents café verkopen ze bijvoorbeeld limonade met mijn siropen via een tapsysteem dat kraantjeswater gebruikt. Waarom sleuren met water in plastic flessen als het gewoon uit de kraan komt?”
Marijke Dossche - Mrs. Peacock


Weergave:
 


Bezig met laden...
Mrs. Peacock Syrups Munt-limoen siroop (25cl)

Mrs. Peacock Syrups Munt-limoen siroop (25cl)

Met deze siroop maak je in een handomdraai een heerlijke, al dan niet virgin, mojito

8,25*

Mrs. Peacock Syrups Satsuma siroop (25cl)

Mrs. Peacock Syrups Satsuma siroop (25cl)

Siroop met veel smaaklaagjes, een perfecte mix van sappige mandarijntjes met warme winterse kruiden.

8,25*

Mrs. Peacock Syrups Sinaas siroop (25cl)

Mrs. Peacock Syrups Sinaas siroop (25cl)

Maak jezelf een klassieke oranje limonade met net dat tikkeltje meer dankzij een subtiele gembertoets en een fijne tijmsmaak

8,25*

Mrs. Peacock Syrups Tropical siroop (25cl)

Mrs. Peacock Syrups Tropical siroop (25cl)

Mix van nectarine, passievrucht, citrus, mango en aardbei

8,25*


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies