Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Natuurpunt is een vrijwilligersvereniging die instaat voor het beschermen en uitbouwen van de natuurgebieden in Vlaanderen. Ze zorgt voor de aankoop, het beheer en de openstelling van 500 verschillende natuurgebieden. Met tal van activiteiten en uitgestippelde wandelingen maakt ze de gebieden voor iedereen toegankelijk.

De 160 verschillende afdelingen staan in voor de lokale werking. Aan de verschillende natuurgebieden is vaak ook een specifieke werkgroep verbonden. Zo staat de lokale werkgroep Everbeekse bossen in voor het behoud en de ontwikkeling van de oud bossen op Everbeeks grondgebied.

Typisch aan het landschap van de Vlaamse Ardennen zijn de akkers, bossen en graslanden met veel bomenrijen ertussen. In de buurt van boerderijen lagen hoogstamboomgaarden, veedrinkpoelen en houtkanten. Door de continue bebouwing en schaalvergroting, verdwenen veel van deze elementen uit het landschap.

Hoogstamboomgaarden zijn waardevolle biotopen voor steenuiltjes, eikelmuisjes en de atalantavlinder, maar ze verdwijnen één voor één omdat ze niet competitief genoeg zijn met laagstamboomgaarden. Om de nog resterende hoogstamboomgaarden te behouden, besloten verschillende Natuurpunt werkgroepen om samen te werken met de eigenaars ervan. De eigenaars engageren zich om de appels niet te behandelen en doneren een deel van de oogst aan de lokale werkgroep van Natuurpunt. Zij laten er appelsap van persen dat ze verkopen ten voordele van hun werking.

“Om de restfinanciëring bij de aankoop van gronden (vooral bos in Everbeek) rond te krijgen zamelen wij in het najaar appels in bij particulieren die wij laten persen en vervolgens verkopen als appelsap.”
Rudy Stevens – Natuurpunt werkgroep Everbeekse Bossen


Op het etiket schittert de eikelmuis, vaste bewoner van de oude boomgaarden en houtkanten. Haar bijnaam is het fruitratje omdat ze zo verzot is op fruit. Dat maakt haar de ideale mascotte van dit appelsapproject.
 
Bezig met laden...
Uitverkocht Natuurpunt Vlaamse Ardennen sap (1l)
Natuurpunt Vlaamse Ardennen sap (1l)

Puur appelsap van lokale hoogstamboomgaarden

5,75

Bekijk

Laatst bekeken producten