Paterroute (Lierde - Herzele) Paterroute Paterroute Paterroute Paterroute
Paterroute (Lierde - Herzele) Paterroute Paterroute Paterroute Paterroute
Paterroute (Lierde - Herzele)
0 Review | Review toevoegen
Heerlijk fietsen en producten ontdekken in Lierde en Herzele

Bezorgkosten (afhaling is gratis)

€ 6,50

Bezorg-/afhaaltermijn

2-3 werkdagen

€ 45,00 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Fietsbrochure Paterroute

De Paterroute verbindt de gemeenten Lierde en Herzele. Beide hebben een patergeschiedenis: Lierde met de Kartuizersite in Sint-Martens-Lierde en Herzele met de Heilige Sint-Livinus die verder leeft in het bier Pater Lieven. De route kan je starten in Sint-Martens-Lierde aan het gemeentehuis of in Herzele aan het Schepenhuis. En dan ben je goed voor 44 km fietsplezier langs pittoreske dorpjes, rustige wegen, uitdagende heuvels en prachtige landschappen.

Na je fietstocht kan je genieten van een lekker fris biertje of een heerlijk zachte rum met een knabbeltje erbij.

De Ryck Arend tripel (33cl)

Deze goudblonde tripel viel al meerdere malen in de prijzen op de European Beer Star wedstrijd in de categorie Belgian-style tripel. Arend tripel heeft een intense en volle smaak en wordt gekenmerkt door een gebalanceerde combinatie van subtiele hopbitterheid en aangename fruitigheid. De pittige afdronk maakt van dit bier een eigentijds bier van hoge gisting.

Van Den Bossche Pater Lieven tripel (33cl)

De Pater Lieven tripel van Brouwerij Van den Bossche is een zachte tripel die bekroond wordt met een enorme stevige schuimkraag. In eerste instantie is de smaak licht zoet en fruitig waarna hij evolueert naar een pittige kruidigheid en eindigt met een intense bitterheid. Een lange afdronk laat een blijvend aangename indruk achter. Dit maakt van Pater Lieven tripel een heerlijk, evenwichtig degustatiebier.

Wildebrasse Het zwarte gat (33cl)

Het Zwarte Gat van Brouwerij Wildebrasse is in tegenstelling tot het natuurkundig fenomeen zeer tastbaar en zeer genietbaar. Hoppig en vol, met de smaak van bruine kandijsuiker, koffie en karamel, maar zonder zoet te zijn. De naam kwam er in een opwelling. Het bier werd gebrouwen voor de verjaardag van Patrick, een van de brouwers, maar er moest wel een naam op het etiket komen. In een opwelling vielen de woorden “Het Zwarte Gat” en dat is het gebleven. Als je er zo’n paar drinkt, zou het zijn naam wel eens waar kunnen maken…

Master Distillers Papillon handcrafted rum (4cl)

Papillon rum wordt zoals de traditionele rum betaamt gestookt vanuit suikerrietmelasse. Dit is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet. Deze suikerrietmelasse wordt eerst gefermenteerd door toevoeging van gist en water en daarna wordt dit gedistilleerd. Na distillatie rijpt Papillon rum verder op vaten van Amerikaanse eik, vandaar zijn mooie bruine kleur.

Gemeldorpse kaas

Een bolletje Gemeldorpse kaas is een zacht bolletje gouda gemaakt van verse gepasteuriseerde melk. Afhankelijk van de voorraad bevat het pakket een bolletje natuur of een bolletje met 2 soorten mosterdzaad, brandnetel, fijne kruiden of geroosterde hazelnoten.

Gemeldorp Gaudium Coureur gerijpt op eik (33cl)

Gaudium Coureur is opgedragen aan Ferdi Van den Haute, dorpsgenoot en buurman van Brouwerij Gemeldorp. Het bier werd gebrouwen naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het behalen van het Belgische kampioenschap in 1987 en het werd gelanceerd op zijn 65ste verjaardag. Het is een pittig karaktervol amberkleurig bier met speciale eikenbladhoning uit de bossen van Portugal. De versie die momenteel verkrijgbaar is, is een limited edition ter ere van Ferdi's 70ste verjaardag. Gedurende een jaar heeft het bier liggen rijpen op rum eik.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.