Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Sakis-Hot-Sauce
Tijdelijk niet beschikbaar
Dat de voedingsindustrie streng gereguleerd is, dat werd Sander van Saki's Hot Sauce een tijdje geleden pijnlijk duidelijk. Omdat hun eigen keuken niet voldoet aan de vereisten van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), produceerde hij zijn sauzen in de restaurantkeuken van bevriende restauranthouders.

Dat was helemaal ok tot een wijziging in de wetgeving ervoor zorgde dat ook deze keukens niet meer voldoen, tenzij ze specifiek geregistreerd worden voor de productie van sauzen. Voor de meeste restaurantkeukens is dit niet noodzakelijk en de registratie komt met een zeker kostenplaatje.

Sander is op zoek naar een oplossing en tot hij deze gevonden heeft, ligt de productie van Saki's Hot Sauce noodgedwongen stil. Ondertussen focust hij zich volop op zijn foodtruck met burgers van het Vlaams Ardennen rund en blijft de productie van zijn sauzen nog even achterwege.

Hij mikt op het voorjaar van 2026 om opnieuw te starten.


 




Bezig met laden...
Uitverkocht Saki's Hot Sauce BBQ Wholly Peat (200ml)
Saki's Hot Sauce BBQ Wholly Peat (200ml)

TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR - wordt opnieuw verwacht begin 2026

13,00

Bekijk
Uitverkocht Saki's Hot Sauce Malicious Mojo (200ml)
Saki's Hot Sauce Malicious Mojo (200ml)

TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR - wordt opnieuw verwacht begin 2026

13,00

Bekijk
Uitverkocht Saki's Hot Sauce Sakinaise (300g)
Saki's Hot Sauce Sakinaise (300g)

TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR - wordt opnieuw verwacht begin 2026

7,50

Bekijk

Het ontstaan van Saki’s Hot Sauce is volgens de oprichters Sander en Kim het heetste verhaal van de Vlaamse Ardennen. Wie hun sauzen al geproefd heeft, weet dat dit niet gelogen is. Aan de basis van Saki’s ligt hun liefde voor pikante gerechten, maar zij vonden vaak dat bij deze gerechten de nadruk te veel ligt op het pikante en te weinig op de smaak. Tot ze de zelfgemaakte saus van één van hun vrienden proefden, gemaakt van pikante chilipepertjes van eigen kweek. Het duurde niet lang of ook bij Sander en Kim stond de serre vol met chilipeperplantjes. En dan was het wachten op de eerste oogst.

Recept na recept passeerden de revue en na veel proeven, zweten en blussen kwam Sander tot het gewenste resultaat: een zeer pittige saus maar toch nog vol van smaak.

“Het doel was om een venijnig sausje maken met de nodige "heat", maar tegelijkertijd nog boordevol smaak. Na enige tijd is zo het recept ontstaan van onze eerste hot sauce, de Malicious Mojo. De naam Mojo is een eerbetoon aan onze kat die overleed in die periode. “Malicious” was voor ons de perfecte verwoording voor de eigenschap van deze saus. Kwaadaardig en een tikkeltje ondeugend.”
Sander De Gussem


Heel wat mensen zaten te wachten op een huisgemaakte saus met de nodige pit en al snel kwam de vraag naar meer. Met het oog op de zomerperiode ging Sander aan de slag om een pittig barbecuesausje te maken. Omdat er al heel wat barbecuesauzen bestaan, gingen hij op zoek naar een exclusief ingrediënt dat zijn saus zou onderscheiden van de rest. Deze vond hij onder de vorm van een peated (geturfde) whisky dankzij een samenwerking met Wholly Spirits, een speciaalzaak in sterke dranken.

Door de grote vraag naar zijn sauzen was het niet meer mogelijk om zelf alle pepers te kweken, maar door de specificiteit van het gebruikte ras was het niet zo eenvoudig om een leverancier te vinden. Gelukkig vond Sander deze net over de grens in Nederland, zodat hij aan de vraag kan blijven voldoen en zijn sausjes nog steeds de nodige pit hebben.


Laatst bekeken producten