Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 2 dagen
Sakis-Hot-Sauce
Het ontstaan van Saki’s Hot Sauce is volgens de oprichters Sander en Kim het heetste verhaal van de Vlaamse Ardennen. Wie hun sauzen al geproefd heeft, weet dat dit niet gelogen is. Aan de basis van Saki’s ligt hun liefde voor pikante gerechten, maar zij vonden vaak dat bij deze gerechten de nadruk te veel ligt op het pikante en te weinig op de smaak. Tot ze de zelfgemaakte saus van één van hun vrienden proefden, gemaakt van pikante chilipepertjes van eigen kweek. Het duurde niet lang of ook bij Sander en Kim stond de serre vol met chilipeperplantjes. En dan was het wachten op de eerste oogst.

Recept na recept passeerden de revue en na veel proeven, zweten en blussen kwam Sander tot het gewenste resultaat: een zeer pittige saus maar toch nog vol van smaak.

“Het doel was om een venijnig sausje maken met de nodige "heat", maar tegelijkertijd nog boordevol smaak. Na enige tijd is zo het recept ontstaan van onze eerste hot sauce, de Malicious Mojo. De naam Mojo is een eerbetoon aan onze kat die overleed in die periode. “Malicious” was voor ons de perfecte verwoording voor de eigenschap van deze saus. Kwaadaardig en een tikkeltje ondeugend.”
Sander De Gussem


Heel wat mensen zaten te wachten op een huisgemaakte saus met de nodige pit en al snel kwam de vraag naar meer. Met het oog op de zomerperiode ging Sander aan de slag om een pittig barbecuesausje te maken. Omdat er al heel wat barbecuesauzen bestaan, gingen hij op zoek naar een exclusief ingrediënt dat zijn saus zou onderscheiden van de rest. Deze vond hij onder de vorm van een peated (geturfde) whisky dankzij een samenwerking met Wholly Spirits, een speciaalzaak in sterke dranken.

Door de grote vraag naar zijn sauzen was het niet meer mogelijk om zelf alle pepers te kweken, maar door de specificiteit van het gebruikte ras was het niet zo eenvoudig om een leverancier te vinden. Gelukkig vond Sander deze net over de grens in Nederland, zodat hij aan de vraag kan blijven voldoen en zijn sausjes nog steeds de nodige pit hebben.
 


 


Bezig met laden...
Saki's Hot Sauce BBQ Wholly Peat (200ml)
Saki's Hot Sauce BBQ Wholly Peat (200ml)

Pikante rokerige barbecue saus

13,00

Saki's Hot Sauce Malicious Mojo (200ml)
Saki's Hot Sauce Malicious Mojo (200ml)

Venijnig sausje vol smaak en pit

13,00

Saki's Hot Sauce Sakinaise (300g)
Saki's Hot Sauce Sakinaise (300g)

Ambachtelijke mayonaise met een licht pikant kantje

7,50


Laatst bekeken producten