Tijdelijk niet beschikbaar
Dat de voedingsindustrie streng gereguleerd is, dat werd Sander van Saki's Hot Sauce een tijdje geleden pijnlijk duidelijk. Omdat hun eigen keuken niet voldoet aan de vereisten van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), produceerde hij zijn sauzen in de restaurantkeuken van bevriende restauranthouders.
Dat was helemaal ok tot een wijziging in de wetgeving ervoor zorgde dat ook deze keukens niet meer voldoen, tenzij ze specifiek geregistreerd worden voor de productie van sauzen. Voor de meeste restaurantkeukens is dit niet noodzakelijk en de registratie komt met een zeker kostenplaatje.
Sander is op zoek naar een oplossing en tot hij deze gevonden heeft, ligt de productie van Saki's Hot Sauce noodgedwongen stil. Ondertussen focust hij zich volop op zijn foodtruck met burgers van het Vlaams Ardennen rund en blijft de productie van zijn sauzen nog even achterwege.
Hij mikt op het voorjaar van 2026 om opnieuw te starten.
Pikante rokerige barbecue saus
Wholly peat is een mild pikante barbecuesaus met een stevig rokerig karakter. Deze unieke smaak dankt hij aan de toevoeging van Laphrroaig Select Scotch single malt Whisky, een peated ofwel geturfde whisky en gerookt paprikapoeder. De basis bestaat uit chilipepers en gekruide tomatenpasta. Heel lekker bij gegrild vlees!
Meer over Saki's Hot Sauce |
Meer producten uit Maarkedal