Stevige streekbieren
Stevige streekbieren
0 Review | Review toevoegen
Het stevigere werk uit de Vlaamse Ardennen

Bezorgkosten (afhaling is gratis)

€ 6,50

Bezorg-/afhaaltermijn

2-3 werkdagen

€ 54,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Aaigems blond (33cl)

Aaigems blond is een verfrissend speciaalbier waarin veel citrus terugkomt. Het is er eentje voor de liefhebbers van iets meer bittere bieren. Vooral de nasmaak blijft lang hangen. Hij werd met veel liefde en geduld gebrouwen en blijft na het bottelen nog even rusten in de brouwerij om tot volle rijpheid te komen.

Ale with Attitude Spartacus blond (33cl)

Spartacus blond is een eerder zoet bier, met slechts in de verte een vleugje bitterheid. Het smaakt fruitig met toetsen van gember aangevuld met een zachte kruidigheid die afkomstig is van een geheime kruidenmengeling. Het bier werd vernoemd naar de bekende wielrenner Fabian Cancellara die bekend stond om zijn aanvallende rijstijl en daarom de bijnaam Spartacus kreeg.

Bovenkassei 'T Kasseike donkere tripel (33cl)

Brouwerij Bovenkassei kiest bewust voor kwaliteit, volle smaak en kleinschaligheid en brouwt zogenaamde “craft bieren”. Bij deze bieren wordt de nadruk gelegd op de echte oeroude ambacht van het bierbrouwen, met natuurlijke grondstoffen en zonder additieven. 'T Kasseike donkere tripel is op zich al een speciaal bier omdat het om een donkere tripel gaat, terwijl tripels over het algemeen eerder blond zijn. Hij heeft net als zijn blonde broertje een zacht-kruidige smaak en complexe hoppige nasmaak.

De Ryck Gouden Arend (75cl)

In 2011 vierde brouwerij De Ryck haar 125-jarig bestaan met een jubileumbier. “Gouden Arend" werd het gedoopt, als eerbetoon aan Gustave De Ryck die in 1886 de brouwerij oprichtte onder de naam Brouwerij “De Gouden Arend”. Het werd een goudblond degustatiebier. Verrassend pittig, met een hoppig karakter en een fruitige afdronk. Sindsdien wordt het jaarlijks heruitgebracht, in gelimiteerde oplage, gebotteld in exclusieve met goud bedrukte flessen.

Gemeldorp Gaudium Imker (33cl)

Speciaal voor de imkerverenigingen brouwt Danny jaarlijkse een ketel Gaudium Imker, een licht amberkleurig bier waaraan extra veel honing wordt toegevoegd. Hierdoor komt de smaak van koninginnebrij ietsje meer naar voor dan bij de andere Gaudium bieren, die trouwens ook met honing worden gebrouwen. De Imker heeft een zeer kruidige en lange afdronk met de typische Gemeldorp smaak.

Gemeldorpse kaas gerijpt in Gaudium Metser bier

Gemeldorpse kaas gerijpt in Gaudium Metser bier werd 4 dagen lang ondergedompeld in het bier waardoor hij doordrongen is met bieraroma. Mooi meegenomen is dat hij ook veel minder zout bevat, omdat er veel zout wordt meegenomen met het bier.

Hofke ter Musse Mussebier (33cl)

Alleen al door zijn kleurrijk en vrolijk etiket springt het Mussebier onmiddellijk in het oog. Dit huisbier van het vintage café van Hofke ter Musse werd speciaal voor hen gebrouwen door de Maarkedalse brouwer L’Anti, een gekende figuur in de streek. Het werd een fris en bitter bier met citrussmaken dat zich uitstekend laat drinken in de zon op het terras van Hofke ter Musse. Tot voor kort was het enkel ter plaatste beschikbaar, maar vanaf nu kan je er ook thuis van genieten. Sluit je ogen en waan jezelf in het prachtige landschap van de Maarkedalse heuvels.

KEUN Spéciale goud (33cl)

KEUN Spéciale Goud is een amberkleurige tripel gemaakt van gekarameliseerd mout, kruiden en witte kandijsuiker. Het heeft een fruitig aroma dat doet denken aan gekonfijt fruit. De tripel is vol van smaak, lichtzoetig, maar toch met een fijne bitterheid van hop. Met 9% alcohol is het een rijk degustatiebier.

Oosteke Brouwers Quadrum 12 (33cl)

Quadrum 12 was het eerste bier waarmee de Oosteke Brouwers naar buiten kwamen en het is en blijft hun uithangbord. Het is een stevige quadrupel van 11,5% en hij werd op smaak gebracht met veel kruiden en honing. Zijn smaak is daardoor vrij uniek: zowel vol en zoet, als hoppig en kruidig, met de nodige bitterheid in de nasmaak. En de smaak evolueert ook met de tijd. Jong gedronken is hij eerder pittig, terwijl na 2 à 3 jaar de smaken mooi in elkaar vloeien.

Van Den Bossche Buffalo 1907 (33cl)

Buffalo 1907 was het eerst bier in de Buffalo-reeks en het is verbonden met een bijzondere historie. Het bier is koffiezwart, smaakt naar karamel en chocolade en heeft een zachtbittere afdronk.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.