De Ryck Steenuilke rillettes (100g)
De Ryck Steenuilke rillettes (100g)
0 Review | Review toevoegen
Verrukkelijke rillettes verrijkt met Steenuilke bier, heerlijk op een toastje met een fris Steenuilke erbij

Bezorgkosten (afhaling is gratis)

€ 6,50

Bezorg-/afhaaltermijn

2 dagen

€ 4,50 *
Prijs per stuk

Voorraad : 4

Troeven:
product pro icon
Snel en lekker aperitiefhapje
product pro icon
Verrijkt met het kruidige Steenuilke bier
product con icon
Na openen beperkt houdbaar
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Steenuilke rillettes is het tweede resultaat van de samenwerking tussen Brouwerij De Ryck en de Veur’n ambachtse uit Alveringem. De Veur’n ambachtse is een net als Brouwerij De Ryck een familiebedrijf. Het staat bekend voor zijn ambachtelijk vleeswaren en ze waren dan ook de eerste patéproducent in België die het label “Erkend streekproduct” van VLAM kreeg. Deze smeuïge rillettes op basis van puur varkensvlees werd verrijkt met het kruidige en pittige aroma van het Steenuilke bier.

Meer over Brouwerij De Ryck | Meer producten uit Herzele
 

Wat is rillettes?

Rillettes zijn een typisch Franse vleesbereiding. Het is een smeuïge vleespasta die je kan smeren en dat is ook precies wat ermee gedaan wordt: je smeert het op een boterham of op een toastje.

Rillettes ontstonden in de 15de eeuw op de boerenbuiten in de Franse provincie La Touraine. Om het taaie vlees van oude varkens terug eetbaar te krijgen, werd het in veel vet gesmoord tot het zacht werd en uit elkaar kon getrokken worden. Een beetje vergelijkbaar met pulled pork. Bij het smoren werden er specerijen toegevoegd om het vlees extra smaak te geven. Als het vlees volledig zacht was geworden, werd het vermengd met het vet waarin het gesmoord werd en zo ontstond een romige smeersel. Een goede rillettes bestaat uit twee derden vlees en één derde vet en smout. Het is dus een puur vleesproduct.

Hoewel het van oorsprong gemaakt werd van varkensvlees, vind je ondertussen ook rillettes van gans, konijn, eend, zalm,…

Van waar komt de naam rillettes?

Rillettes is een benaming die steeds in het meervoud wordt gebruikt en het is afgeleid van rille of rilleé. Als een varken geslacht werd, werd het in stukken en repen gesneden om het daarna verder te verwerken. Met deze repen die rille of rilleé genoemd werden, werden onder andere rillettes gemaakt om het vlees langer te kunnen bewaren.

Hoe eet je rillettes?

Een potje rillettes is heel handig om in huis te hebben, want het is een dankbaar product om snel een hapje mee op tafel te toveren als je onverwacht bezoek krijgt. Gewoon even een boterham roosteren en in stukken snijden, potje rillettes opendraaien en beide in het midden van de tafel zetten met een mes erbij. Gezelliger kan niet!

Rillettes hoef je niet in de koelkast te bewaren en je eet ze ook op kamertemperatuur. Zo komt de smaak ten volle tot zijn recht en kan je ze ook gemakkelijker smeren.

Blijft het gebruik beperkt bij toast en brood? Nee, helemaal niet. In Frankrijk is het niet ongewoon dat de pot rillettes de hele maaltijd op tafel blijft staan. Niet alleen om op een stukje brood te smeren, maar ook om te laten smelten op een warme aardappel of om onder een bord hete soep te roeren.

Een product waar heel wat mee te doen valt dus en dat staat te popelen om ook hier in België ontdekt te worden.

Informatie

Producent
Brouwerij De Ryck
Herkomst
Herzele
Verpakking
glazen pot
Inhoud
100 g
Type
rillettes
Samenstelling
40% varkenskelen, 32% varkenslever, 14% bandvet, 6% Steenuilke bier, ajuin, melk, room, ei, boter, zout, conserveermiddel E250, kruiden en specerijen, suiker, vanilline, tarwebloem, stabilisator E450iii, voedingszuur E575-E262-E300
Allergenen
glutenbevattende granen (gerst en tarwe), melk, eieren, mosterd
Bewaring
na openen, koel bewaren – koel opdienen
Origine
De Veurn’ Ambachtse (Alveringem)
Lekker met
een toastje, een lepeltje in de soep of laten smelten op een aardappel-in-de-schil

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.