Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 2 dagen
Landgoed-Dorrebeek
Goed verstopt in het rustige Michelbeke ligt Landgoed Dorrebeek, de wijngaard van Eric De Koekelaere. Eric is in de streek voornamelijk bekend als slager, maar heeft naast een passie voor vlees ook een grote liefde voor de wijnbouw. Hij doet dit puur voor zijn plezier en verkoopt zijn wijnen aan zijn klanten in de slagerij.

Eric koos zeer zorgvuldig zijn druivensoorten uit. Zo moesten ze ziekteresistent zijn, zodat hij geen pesticiden nodig heeft. En ze moesten natuurlijk aangepast zijn aan het Belgisch klimaat. Zo viel zijn keuze op drie witte rassen, namelijk Johanniter, Sirius en Helios en twee rode rassen, Regent en Pinotin. Deze doen het prima in ons klimaat en op de zuiderhelling van de Dorrebeekstraat voelen ze zich geweldig.

“Omdat ik met resistente rassen werk, moet ik bijna niet sproeien. Ik wil dan ook zo biologisch mogelijk werken. Wijn verbouwen blijf ik doen zolang ik er plezier aan beleef. Voor het geld hoef je dit in Vlaanderen niet te doen. Mijn investering kan ik nooit terug verdienen. Maar daar draait het niet om. Maar hoewel het een hobby is, wil ik de lat voor het eindproduct wel hoog leggen.”
Eric De Koekelaere


Alle activiteiten vinden plaats in Michelbeke: van het plukken en persen van de druiven tot de vinificatie en rijping van de wijn. Zijn zondagen, die spendeert Eric in zijn wijngaard, en het resultaat mag er zijn!


 


Bezig met laden...
Uitverkocht Dorrebeek Bubbels (75cl)
Dorrebeek Bubbels (75cl)

De trots van Landgoed Dorrebeek

17,00

Bekijk
Dorrebeek Cuvee Prestige 2017 (75cl)
Dorrebeek Cuvee Prestige 2017 (75cl)

Dieprode wijn die voortreffelijk smaakt bij vlees

12,00

Dorrebeek Natuur 2018 (75cl)
Dorrebeek Natuur 2018 (75cl)

Frisse witte wijn voor elke dag

12,00

Dorrebeek Rosé 2020 (75cl)
Dorrebeek Rosé 2020 (75cl)

Zomers en fruitig rosé wijntje

12,00


Laatst bekeken producten