Landgoed-Dorrebeek
Goed verstopt in het rustige Michelbeke ligt Landgoed Dorrebeek, de wijngaard van Eric De Koekelaere. Eric is in de streek voornamelijk bekend als slager, maar heeft naast een passie voor vlees ook een grote liefde voor de wijnbouw. Hij doet dit puur voor zijn plezier en verkoopt zijn wijnen aan zijn klanten in de slagerij.

Eric koos zeer zorgvuldig zijn druivensoorten uit. Zo moesten ze ziekteresistent zijn, zodat hij geen pesticiden nodig heeft. En ze moesten natuurlijk aangepast zijn aan het Belgisch klimaat. Zo viel zijn keuze op drie witte rassen, namelijk Johanniter, Sirius en Helios en twee rode rassen, Regent en Pinotin. Deze doen het prima in ons klimaat en op de zuiderhelling van de Dorrebeekstraat voelen ze zich geweldig.

“Omdat ik met resistente rassen werk, moet ik bijna niet sproeien. Ik wil dan ook zo biologisch mogelijk werken. Wijn verbouwen blijf ik doen zolang ik er plezier aan beleef. Voor het geld hoef je dit in Vlaanderen niet te doen. Mijn investering kan ik nooit terug verdienen. Maar daar draait het niet om. Maar hoewel het een hobby is, wil ik de lat voor het eindproduct wel hoog leggen.”
Eric De Koekelaere


Alle activiteiten vinden plaats in Michelbeke: van het plukken en persen van de druiven tot de vinificatie en rijping van de wijn. Zijn zondagen, die spendeert Eric in zijn wijngaard, en het resultaat mag er zijn!


Weergave:
 


Bezig met laden...
Dorrebeek Bubbels

Dorrebeek Bubbels

De trots van Landgoed Dorrebeek

15,90

Dorrebeek Johanniter 2018

Dorrebeek Johanniter 2018

Frisse witte wijn voor elke dag

9,90

Dorrebeek Regent 2016

Dorrebeek Regent 2016

Ideaal voor bij de BBQ

10,90

Dorrebeek Regent-rosé 2018

Dorrebeek Regent-rosé 2018

Heerlijke zomerse fruitige, frisse wijn

9,90


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Je geschenkpakket zelf samenstellen?
Vergeet dan niet om de geschenkverpakking toe te voegen aan je winkelmandje.Veel winkelplezier!