Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Oosteke-Brouwers
OostEke, het dorp van uitzonderlijk bier. Nog nooit van gehoord? Dat kan, het dorp bestaat ook niet echt, maar is het resultaat van een samenwerking van Alain Senechal uit Eke en Gert Cammerman uit Oostakker. Samen de Oosteke Brouwers.

Alain is een liefhebber van het zwaardere werk, namelijk Belgische degustatiebieren met een stevig alcoholgehalte. Hij droomde ervan om zelf zo’n bier te brouwen, riep de hulp in van medebierliefhebber Gert en samen gingen ze aan de slag. Na een tijdje kwam er nog een derde enthousiasteling bij: Lode Dehu.

Ze investeerden in het nodige materiaal en startten de microbrouwerij Oosteke Brouwers op. De hoeveelheid bier die ze kunnen brouwen met hun installatie is vrij beperkt en ze dient voornamelijk om proefbrouwsels te brouwen. Het eerste proefbrouwsel was waar Alain van droomde: een stevige quadrupel met veel kruiden en smaak. Omdat dit bier voor sommige net ietsje te veel van het goede was, met zijn 11,5% alcohol en zeer kruidige smaak, werden er nog 3 lichtere varianten ontwikkeld. Deze vier bieren van de Oosteke Brouwers worden in grotere hoeveelheden gebrouwen door Brouwerij Contreras, eveneens in Gavere gelegen.

“Na wat experimenteren met verschillende smaken en enkele wel en niet gelukte pogingen, was er toch een recept bij dat naar onze bescheiden mening een voltreffer was. Toen dit recept ook in de smaak bleek te vallen van een aantal proevers, besloten we om een poging te wagen met dit brouwsel een heel klein stukje van de Belgische biermarkt te veroveren.”
Alain Senechal


Het bleef evenwel niet bij bier en de Oosteke Brouwers gingen aan de slag om met hun bier ook gin en whisky te stoken. Momenteel hebben ze twee soorten gin en één whisky op de markt en er zijn nog enkele whisky’s aan het rijpen voor ze op de markt gebracht worden.
Bezig met laden...
Oosteke Brouwers Gavers Prinsenbier (33cl)
Oosteke Brouwers Gavers Prinsenbier (33cl)

Een prinselijk smaakvol genietbier

2,90

Oosteke Brouwers Het 5e Seizoen (33cl)
Oosteke Brouwers Het 5e Seizoen (33cl)

Beetje droog, beetje hoppig, een echte saison

2,90

Oosteke Brouwers Kruisemse Artisanale Koffielikeur (50cl)
Oosteke Brouwers Kruisemse Artisanale Koffielikeur (50cl)

Een koffielikeur voor de “zoetemuilkes”

43,50

Oosteke Brouwers Quadgin
Oosteke Brouwers Quadgin

Belgische “Old Tom” gin

40,00

Uitverkocht Oosteke Brouwers Quadram Bourbon finish 2015
Oosteke Brouwers Quadram Bourbon finish 2015

Bourbon Cask Single Malt Belgian Beer Whisky

43,00

Bekijk
Oosteke Brouwers Quadrum 12 (33cl)
Oosteke Brouwers Quadrum 12 (33cl)

Vol en zoet, hoppig en kruidig

2,90

Oosteke Brouwers Triple O7 (33cl)
Oosteke Brouwers Triple O7 (33cl)

Een bier met een geheime missie

2,90


Laatst bekeken producten