Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Pomesk
Het idee om een natuurlijke cider te maken ontstond in volle lockdown. Zo zie je maar, dat de pandemie niet alleen negatieve effecten heeft gehad, maar ook positieve. Ze wakkerde de creativiteit en ondernemingszin van Jeroen aan, die met Vinifika reeds een succesvolle wijnhandel in duurzame wijnen heeft.

“Twee jaar geleden, toen de pandemie in alle hevigheid woedde, ontstond het idee om een natuurlijke cider te maken. Het viel me op hoe weinig deze drank nog gekend is. Desondanks is het volwaardig alternatief voor wijn of bier, met evenveel gastronomische mogelijkheden!”
Jeroen Ascoop


Dat hij zijn tijd tijdens de verschillende lockdowns goed investeerde is zeker, want 2 jaar later kan hij de eerste jaargang van Pomesk lanceren: Eclipse 2021, in een beperkte oplage van 400 flessen.

Het fruit voor de cider, voornamelijk appels en een klein gedeelte peren, is afkomstig uit Herzele aangevuld met fruit uit enkele andere gemeenten van de Vlaamse Ardennen. In onze regio liggen veel onontgonnen boomgaarden waarvan het fruit voor een groot deel verloren gaat. Met Pomesk wil Jeroen dit aandeel verkleinen en een deel ervan een herbestemming geven. Zo helpt hij ook bij het in stand houden van deze waardevolle landschapselementen.

De cider wordt op 100% natuurlijke wijze geproduceerd. Het fruit is onbehandeld en de vergisting verloopt spontaan. Jeroen laat de natuur volledig zijn werk doen. Sap is het enige ingrediënt. Er wordt geen extra gist aan toegevoegd, geen sulfieten, geen additieven, niks nada noppes. Enkel de wilde gisten die aanwezig zijn in het sap doen het nodige werk en ze krijgen hiervoor alle tijd die ze nodig hebben.

In elke fles vind je aldus een volledig natuurlijke wilde cider met de pure smaak van de Vlaamse Ardennen.
Bezig met laden...
Pomesk Eclipse 2021
Pomesk Eclipse 2021

Natuurlijke wilde cider die je glas vult met puur genot en fijne sprankelende belletjes

18,00


Laatst bekeken producten

Zomervakantie
Maandag 29 juli tot en met maandag 5 augustus
Online bestellen kan tot en met vrijdag 26 juli met bezorging of afhaling op zaterdag 29 juli. Alle latere bestellingen worden pas dinsdag 6 augustus verwerkt.
De winkel is terug open op woensdag 7 augustus.