Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 2 dagen
Brouwerij-Slaapmutske
Dany De Smet studeerde af als brouwingenieur en begon zijn carrière bij Brouwerij Huyghe in Melle. Tussendoor brouwde hij thuis samen met zijn vrouw in zijn keuken het ene proefbrouwsel na het andere. Toen in 1999 zijn zoon geboren werd, brouwde hij een speciaal amberkleurig geboortebier. Dat viel zodanig in de smaak, dat hij besloot om het bier te blijven brouwen. Het recept werd op punt gesteld, het bier kreeg de naam Slaapmutske en Brouwerij Slaapmutske werd een feit.

Brouwerij Slaapmutske is eigenlijk een bierfirma, wat betekent dat ze eigenaar zijn van de bieren en de bieren ook zelf commercialiseren, maar het brouwen wordt uitbesteed bij gebrek aan een eigen brouwinstallatie. Brouwerij Slaapmutske is gelegen in Melle en dat valt onder Regionaal Landschap Schelde-Durme dus de Slaapmutskes maken geen deel uit van het bierlandschap van de Vlaamse Ardennen. Maar brouwer Dany, die afkomstig is uit Oosterzele, ontwikkelde niet enkel zijn eigen bieren, hij ontwikkelt ook bieren in opdracht van of op vraag van anderen.

Een van die vragen kwam van Stad Ronse. Zij wilden namelijk een reeks bieren ontwikkelen ter promotie van de stad en het toerisme.

“Destijds heb ik op vraag van stad Ronse een reeks bieren gemaakt ter promotie van de stad en het toerisme. Daarom ook hebben we gekozen om 4 monumenten uit Ronse op de etiketten te laten weerkeren: het station, het bommelbeeld, de Hoge Mote en de Sint-Hermescrypte.”
Dany De Smet


Ook Max Consael van Jan Van Gent, de suikerspinnerij in Kerselare bekend om zijn lekkies, klopte aan bij Dany. Max wou namelijk graag een bier laten brouwen ter ere van het 200-jarig bestaan van de suikerspinnerij. Begin 2020 ging de suikerspinnerij helaas failliet, maar de Jan van Oudenaarde zorgt voor een blijvende herinnering aan meer dan 200 jaar traditie.


 


Bezig met laden...
Slaapmutske Hoge Mote (33cl)
Slaapmutske Hoge Mote (33cl)

Amberkleurig volmoutbier

2,40

Slaapmutske Jan Van Oudenaarde (33cl)
Slaapmutske Jan Van Oudenaarde (33cl)

Blonde single-hop tripel ter ere van suikerspinnerij Jan van Gent

2,90

Slaapmutske Ronsischen Bommel (33cl)
Slaapmutske Ronsischen Bommel (33cl)

Fruitig en fris doordrinkbier

2,40

Slaapmutske Ronsischen Dubbel (33cl)
Slaapmutske Ronsischen Dubbel (33cl)

Typische dubbel met een opvallende kruidige smaak

2,90

Slaapmutske Ronsischen Tripel (33cl)
Slaapmutske Ronsischen Tripel (33cl)

Tripel zoals een tripel hoort te zijn

2,90


Laatst bekeken producten