Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Brouwerij-Contreras
1818, dat is wanneer het allemaal begon voor Brouwerij Contreras. En het landbouwbedrijf van de familie Latte te Gavere, dat is waar het allemaal begon. Naast de boerderij was er ook een windmolen en een brouwerij en zo was de cirkel rond: het graan van het veld werd in de winter gemout en werd verwerkt in de brouwerij.

In 1898 werd de brouwerij verkocht aan René Contreras, een man uit Watervliet met Spaanse roots die reeds in het bezit was van een brouwerij in Evergem. De brouwerij in Evergem bestaat niet meer, maar de brouwerij in Gavere bleef in de familie Contreras. Enige dochter Ann Contreras had zelf geen ambitie om de brouwerij verder te zetten, maar dat was buiten haar man Frederik gerekend. Hij was begeesterd geraakt door de stiel en ging zelf aan de brouwketels staan. En zo zet de zesde generatie toch de lange traditie van Brouwerij Contreras verder.

”Het lijkt de droom van vele mannen:
door te huwen er een brouwerij bovenop krijgen”

Frederik De Vrieze


Het bekendste gamma van de brouwerij zijn de Valeir bieren. Het eerste Valeir bier werd in 2004 gebrouwen en sindsdien werden er nog 3 andere aan toegevoegd. De naam “Valeir” verwijst naar een Gentse soldaat die in 1453 meevocht in de Slag bij Gavere. Valeir werd een symbolisch figuur in Gavere en kreeg een standbeeld voor het gemeentehuis. Dit standbeeld is te zien op de etiketten van de Valeir-bieren.

Hun bier Tonneke, een Speciale Belge bier, kreeg het officieel streekproduct label. Voor je dit label krijgt, moet je voldoen aan 5 criteria: de grondstoffen moeten uit de streek komen, de bevolking moet het zelf erkennen als streekeigen, het moet ambachtelijk vervaardigd worden, in de streek van oorsprong bereid worden en minstens 25 jaar bestaan.
Bezig met laden...
Contreras Valeir Blond (33cl)
Contreras Valeir Blond (33cl)

Eén van de verborgen juweeltjes dat België rijk is

2,40

Contreras Valeir Divers (33cl)
Contreras Valeir Divers (33cl)

Zeer zachte hoppige tripel, favoriet van The New York Times

2,90

Contreras Valeir Donker (33cl)
Contreras Valeir Donker (33cl)

Zacht bitter speciaalbier met toetsen van karamel

2,40

Contreras Valeir Extra (33cl)
Contreras Valeir Extra (33cl)

Goudblond speciaalbier in IPA stijl

2,40


Laatst bekeken producten

Zomervakantie
Maandag 29 juli tot en met maandag 5 augustus
Online bestellen kan tot en met vrijdag 26 juli met bezorging of afhaling op zaterdag 29 juli. Alle latere bestellingen worden pas dinsdag 6 augustus verwerkt.
De winkel is terug open op woensdag 7 augustus.