Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 36 uur
Ginstberg
De Ginstbergbron in Scheldewindeke, een deelgemeente van Oosterzele, is een natuurlijke bron die mineraalwater produceert. Het water ontspringt aan de voet van de Ginstberg, een heuvel die zijn naam dankt aan de ginstbrem, een plant die in het voorjaar de heuvel prachtig geel kleurt.

Al van in 1897 wordt het water van de Ginstberg gebotteld en gecommercialiseerd. Ginstberg staat bekend om haar natuurlijk mineraalwater en ambachtelijk geproduceerde limonades.

“De bron werd in 1897 ontdekt door de toenmalige bewoners van het kasteel. Het water werd begin 1900 gecommercialiseerd door de zoon van de vrederechter die er woonde. Onze familie kon de Ginstberg en de bron aankopen in 1958. Daarnaast zijn we al vier generaties actief in de bottelarij van mineraalwaters en de verkoop van wijnen en likeuren hier wat verderop in Scheldewindeke.”
Evi Van De Velde


Het natuurlijk mineraalwater wordt rechtstreeks van de bron gebotteld en heeft een constante minerale samenstelling. Het water is zwak mineraalhoudend en bevat zeer weinig zouten, waardoor het geschikt is voor mensen met specifieke behoeften, zoals zieken, bejaarden en baby's. Het water is officieel erkend als een streekproduct.

Naast het mineraalwater produceert Ginstberg ook een uitgebreid assortiment limonades. Deze limonades worden nog steeds vervaardigd volgens een oud familierecept en worden gemaakt met het natuurlijke mineraalwater van de Ginstbergbron. De geschiedenis van de limonades gaat terug tot de overgrootouders van de huidige generatie, die oorspronkelijk bekend stonden als likeurstokers en limonademakers toen ze het Ginstberg-domein in 1958 verwierven. De traditie van het maken van de Ginstberg limonades wordt dus al generaties lang voortgezet.
Bezig met laden...
Ginstberg Limonade lemon (20cl)
Ginstberg Limonade lemon (20cl)

Verfrissende citroenlimonade die geproduceerd wordt met natuurlijk mineraalwater uit de Ginstbron

1,90

Ginstberg Limonade orange (20cl)
Ginstberg Limonade orange (20cl)

Keer terug naar de jaren 80 met deze feloranje limonade met zoete sinaasappelsmaak, ambachtelijk geproduceerd met heerlijk fris natuurlijke mineraalwater van de Ginstbron

1,90

Ginstberg Wilson Tonic (20cl)
Ginstberg Wilson Tonic (20cl)

Smaakt net zo verfrissend als het mineraalwater dat rechtstreeks uit de Ginstbron komt borrelen. Zijn zachte zoetheid maakt hem ideaal om puur te drinken of te combineren met een licht zoete gin

1,90


Laatst bekeken producten