Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 2 dagen
Ginstberg
De Ginstbergbron bevindt zich in Scheldewindeke, deelgemeente van Oosterzele. Ze ontspringt onderaan de Ginstberg, één van de heuvels op de grens van de Vlaamse Ardennen. Deze heuvel dankt zijn naam aan de ginstbrem die er groeit en die ervoor zorgt dat de heuvel prachtig geel kleurt in het voorjaar.

Al van in 1900 wordt het water van de ginstberg gebotteld en gecommercialiseerd.

“De bron werd in 1897 ontdekt door de toenmalige bewoners van het kasteel. Het water werd begin 1900 gecommercialiseerd door de zoon van de vrederechter die er woonde. Onze familie kon de Ginstberg en de bron aankopen in 1958. Daarnaast zijn we al vier generaties actief in de bottelarij van mineraalwaters en de verkoop van wijnen en likeuren hier wat verderop in Scheldewindeke.”
Evi Van De Velde


Het natuurlijk mineraalwater wordt rechtstreeks van de bron gebotteld en heeft steeds dezelfde minerale samenstelling. Het water is officieel erkend als Streekproduct en omdat het zwak mineraal houdend is en zeer weinig zouten bevat, is het ideaal voor zieken, bejaarden en baby’s.

Naast water produceert Ginstberg ook een groot aantal limonades, die nog steeds geproduceerd worden volgens een oud familierecept en met het natuurlijk mineraalwater van de Ginstbergbron. De geschiedenis van de limonades gaat terug tot de overgrootouders van de huidige generatie. Zij waren in de eerste plaats likeurstokers en limonademakers toen ze in 1958 het domein van Ginstberg kochten.


 


Bezig met laden...
Ginstberg Lemon (20cl)
Ginstberg Lemon (20cl)

Verfrissende citroenlimonade die geproduceerd wordt met natuurlijk mineraalwater uit de Ginstbron

1,90

Ginstberg Wilson Tonic water (20cl)
Ginstberg Wilson Tonic water (20cl)

Tonic op basis van natuurlijk mineraalwater

1,90


Laatst bekeken producten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies