Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
  • Persoonlijke bezorgservice 30 km rond Herzele
  • Gratis bezorging vanaf €150,00
  • Gratis afhaling
  • Klaar binnen 2 dagen
Wijndomein-Kampenberg
Wijnbouwer Jan Caudron startte zijn professionele carrière als fotograaf en werd voor verschillende reportages naar wijndomeinen overal ter wereld gestuurd. Hoe meer hij erover leerde, hoe meer het bij hem begon te kriebelen. Vooral de uitdaging om in ons Belgisch klimaat aan wijnbouw te gaan doen, zorgde ervoor dat hij in 2004 startte met de aanleg van een kleine wijngaard in Vlierzele tussen de maïs- en witloofakkers. Hij plantte een 350-tal wijnstokken van enkele traditionele Europese wijnrassen aan en zo ging de bal aan het rollen.

“Vijftien jaar geleden startte ik met 350 wijnstokken, nu heb ik er 6.000, verspreid over anderhalve hectare op de Morelgemse Kampenberg en op de Vlierzeelse grens met Vlekkem.”
Jan Caudron


De wijngaard werd Kampenberg gedoopt naar de heuvel die rechtover het domein ligt en het heeft momenteel een oppervlakte van 1,6 hectare. De locatie is ideaal: zuidengericht, geen schaduw, licht hellend en goede drainage.

Ondertussen staat heel het leven van Jan in het teken van wijn. Naast zijn eigen wijngaard, startte hij ook een groothandel in wijnbouwmateriaal en geeft hij zijn kennis door als docent wijnbouw aan Syntra Midden-Vlaanderen.

 


 


Bezig met laden...
Uitverkocht Kampenberg Bitter vermouth (75cl)
Kampenberg Bitter vermouth (75cl)

Martini, maar dan Belgisch en nog beter

27,00

Bekijk
Kampenberg Kampagne (75cl)
Kampenberg Kampagne (75cl)

Extra-brut schuimwijn van op de Kampenberg

24,00


Laatst bekeken producten